Afbeelding
Annemarie Bakker Fotografie

Driedubbel prijs voor Puur Blauw bij Business Event Veenendaal

26 september 2023 om 10:54 Zakelijk Tips van de redactie

VEENENDAAL Gert-Jan Schoot en zijn team van Puur Blauw zijn driemaal in de prijzen gevallen op het jaarlijkse Business Event Veenendaal. Afgelopen maandag in Theater Lampegiet won de modezaak zowel de nieuw ingestelde Winkelstadprijs, de eveneens nieuwe erkenning van Zilveren Hart voor de Stad én de Rabo Publieksprijs.

door Marco Diepeveen

In een compleet uitverkocht Theater Lampegiet praatte de Veenendaalse tv-presentator Klaas van Kruistum enthousiast de avond aan elkaar. Dansgroep Oxygen verblufte met wervelende optredens tijdens het Business Event. Dit beroemde gezelschap geeft shows in binnen- en buitenland. 

BEELDJE VAN LINETTE DIJK

In vijf categorieën konden Veenendaalse bedrijven in de prijzen vallen: Jonge Onderneming, de MVO-prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, de Ondernemersprijs, de Winkelstadprijs en de Rabo Publieksprijs. De felbegeerde award is een speciaal voor het Business Event vervaardigd beeldje, van de hand van de Veenendaalse kunstenares Linette Dijk.

NOMINATIE AL OVERWINNING

Notaris Arnaud Wilod Versprille legde als juryvoorzitter het verkiezingsproces uit. ,,We gaan niet over één nacht ijs. Een nominatie is al een overwinning. De voordrachtscommissie brengt een aantal namen naar voren. Die ondernemers krijgen bezoek van de jury. Per categorie wijzen ze drie genomineerden aan. Die houden een pitch op het gemeentehuis, waaruit hun ondernemerspassie naar voren komt. Uiteindelijk blijft er één winnaar over. Voor de Rabo Publieksprijs konden mensen online stemmen.”

GENOMINEERDEN

In een introductiefilmpje stelden de negen genomineerden zich kort voor. BikeBear Adventure, Fruitbewust, Masero Cyber Security waren in de race als Jonge Onderneming, de MVO-prijs had De Beer Group, Good Grounds Stores en ikwillem.nu als kandidaten, voor de Ondernemersprijs stonden Dennenhorst, HSO en Pizza on Wheels in de startblokken, terwijl de Winkelstadprijs naar De Violier, Puur Blauw of Van Woerden Wonen kon gaan.

Wethouder Marco Verloop reikte de prijs voor Jonge Onderneming uit. ,,Als gemeente vinden wij het lokale bedrijfsleven uitermate belangrijk en zijn we er apetrots op. Naast economische bedrijvigheid heeft dat sociale aspecten. Bedrijfseconomisch bruist het in Veenendaal. Veel gemeenten nemen ons daarom tot voorbeeld.”

ENORME POTENTIE

Computerbeveiligingsbedrijf Masero sleepte de ‘nieuwkomers-award’ in de wacht. ,,Wolter Buijs en Nico van de Haar hebben bewezen in slechts drie jaar tijd al internationaal te kunnen opereren. Dit is heel bijzonder. Van een start-up in recordtempo uitgegroeid tot een serieus bedrijf. Masero Cyber Security heeft daarom een enorme potentie, waar we erg van onder de indruk zijn”, luidde het juryrapport. 

Uit handen van binnenstadsmanager Henny Jansen mocht Gert-Jan Schoot van Puur Blauw de Winkelstadprijs in ontvangst nemen. ,,Winkelstad Veenendaal bruist. Dat zegt iets over de kwaliteit van Veenendaal. De binnenstad zie ik als een podium waarop van alles gebeurt.”

IK WILDE DOORGAAN

Het lovende oordeel van de jury over Gert-Jan: ,,In 2004 heeft hij al de prijs van Jonge Onderneming gewonnen. Eerst franchisenemer van Lake Side, tot aan het faillissement van die winkelketen. ‘Luctor et Emergo’, oftewel ‘Ik worstel en kom boven’, zou zijn lijfspreuk kunnen zijn. Gert-Jan weet zichzelf en anderen te motiveren om door te gaan en nieuwe wegen in te slaan.” Op de vraag van Klaas of hij ooit had overwogen om te stoppen, reageerde de winnaar: ,,Nooit. Ik wilde doorgaan. Echt super dat we hebben gewonnen!”

‘PLANET’ EN ‘PEOPLE’

De Beer Group – dat dit jaar zeventig jaar bestaat – mocht de MVO-prijs, uitgereikt door burgemeester Gert-Jan Kats, mee naar huis nemen. Het familiebedrijf is een internationaal opererende holding met vier vestigingen in Nederland en Duitsland. Het vervaardigt kunststof en rubber voor de sanitairmarkt, de automotive, de doe-het-zelf-branche en consumentenproducten. 

,,We werken samen met zeventien sociale werkplaatsen en zijn de laatste jaren in omzet gestegen van 3 naar 45 miljoen euro”, weet directeur Mark de Beer. ,,In 2025 willen wij CO²-neutraal produceren. Vier jaar geleden won De Beer Group een duurzaamheidsprijs voor onze Duitse spuitgieterij. Die is uniek, omdat het emissievrij en CO²-neutraal kunststofproducten produceert.” 

Waarom de MVO-prijs naar De Beer Group? Wilod Versprille: ,,Het gaat bij jullie om ‘planet’ en ‘people’. Duurzaam produceren en tegelijk veel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt inzetten is een unieke combinatie in de maakindustrie. Het winnen van die Duitse prijs telde mee bij jullie nominatie.”

MULTINATIONAL

De Ondernemersprijs is vooral bedoeld voor enthousiaste ondernemers die doorzetten. Die mocht Gerrit Valkenburg, als voorzitter van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal, weggeven. ,,De Veenendaalse ondernemersgeest is super. Het gaat hier bijna vanzelf!”

De Veenendaalse automatiseerder HSO maakte een ongekend stormachtige groei door. Begonnen in 1987 op een zolderkamertje, en inmiddels een toonaangevende multinational met drieduizend medewerkers en talloze kantoren in diverse Europese landen, Azië, de Pacific en de VS. Geen wonder dat HSO – met het hoofdkantoor nog steeds in Veenendaal – de Ondernemersprijs won.

Cris van Arkelen, directeur MKB Gelderland-Zuid van de Rabobank, maakte Gert-Jan Schoot voor de derde maal blij met de Rabo Publieksprijs. Na de afsluiting was het tijd om in de foyer te netwerken onder het genot van een hapje, drankje en muziekje.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie