Afbeelding
Annemarie Bakker Fotografie

Vuurwerk op Business Event Veenendaal

· leestijd 3 minuten Zakelijk

VEENENDAAL Corona heeft het Veenendaalse bedrijfsleven zeker niet op de knieën gedwongen. Integendeel, creativiteit, aanpassings- en doorzettingsvermogen hebben het beste in ondernemers naar boven gehaald. Dat bleek wel uit de selectie van de genomineerden van het Business Event, dat na twee jaar afwezigheid maandagavond weer in Veenendaal kon plaatsvinden.

door Marco Diepeveen

In de categorie Jonge Onderneming won BVS Sociaal Metaal van VANcreators.nl en Bar & Borrels. Johan van den Essenburg van Ingenious Group mocht de award mee naar huis nemen in de categorie MKB/Detailhandel. All Care en cafetaria ‘t Huus 2.0 grepen ernaast. McDonald’s Veenendaal en de Doornenbal Groep moesten de keuze van de jury accepteren voor Movexx International in de categorie Grootzakelijk. De publieksprijs was voor Erik van Engelenhoven en zijn Bar & Borrels.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Vuurkunstenaars openden de avond met een wervelende show - Annemarie Bakker Fotografie

KLAAS VAN KRUISTUM De presentatie van het Business Event was in handen van de Veenendaalse tv-presentator Klaas van Kruistum. De eveneens lokale beeldend kunstenares Linette Dijk vervaardigde de awards. Vuurkunstenaars openden de avond met een wervelende show, waar de vonken letterlijk van afsprongen. 

,,Het Business Event gaat over ondernemerschap, doorzetten, creativiteit, kansen zien waar het moeilijk is. De coronacrisis zorgde bij mij als presentator voor tegenslag, waardoor ik diep respect voor ondernemers koester. Iedereen mag daarom delen in de erkenning op het Business Event.”

Juryvoorzitter en notaris Arnaud Wilod Versprille: ,,Veenendalers konden kandidaten aandragen, waaruit de voordrachtscommissie een selectie maakte. De jury bezocht en beoordeelde vervolgens de genomineerden, die een pitch in het gemeentehuis moesten houden. Hun namen werden dus zeker niet willekeurig uit de hoge hoed getoverd.” 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Jolanda van Soest van BVS Sociaal Metaal won de prijs in de categorie jonge onderneming. ,,We kijken niet naar beperkingen maar naar kansen.” - Annemarie Bakker Fotografie

SPANDOEK De gemeente Veenendaal is één van de hoofdsponsors van het evenement. ,,Het is belangrijk om bedrijven in het zonnetje te zetten”, aldus wethouder Marco Verloop. ,,Want daar danken wij ons bestaan aan. Het Veenendaalse bedrijfsleven verdient dus onze aandacht.” 

BVS Sociaal Metaal is een initiatief van Jolanda van Soest. Een metaalbewerkingsbedrijf dat werk biedt aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In vier jaar tijd groeide het personeelsbestand van zeven naar achttien. Toen Jolanda de prijs greep, ontvouwden haar collega’s een spandoek met de tekst ‘Jolanda, we zijn trots op je!’. De winnares: ,,We kijken niet naar beperkingen, maar naar kansen. Ik ben blij met onze mensen en hun prestaties.” De juryvoorzitter: ,,Een prachtige combinatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen, winstgevendheid en kwalitatief hoogwaardige productie.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Johan van den Essenburg wint met Ingenious Group in de categorie MKB/Detailhandel. - Annemarie Bakker Fotografie

Gerrit Valkenburg reikte als voorzitter van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal de trofee voor MKB/Detailhandel uit aan de Ingenious Group. ,,Wat wij hier vanavond zien, inspireert ondernemers. De mooiste dingen komen vaak voort uit ondernemers die niet weten of ze linksaf of rechtsaf moeten slaan.”

Ingenious startte als projectontwikkelaar voor woningbouw. Later ontstond Ingenious Tomorrow, dat Veenendaals cultureel erfgoed behoudt voor de toekomst. Voorbeelden zijn de restauratie en het onderhoud van molen De Vriendschap, de transitie van het voormalige Zandstraatkerkje in een woonvorm en de ontwikkeling van het Stadsstrand. In de woorden van notaris Wilod Versprille: ,,Vernieuwing met oog voor de toekomst en oog voor het verleden.” Johan: ,,Je kijkt naar iets en krijgt er een idee bij. Het is meestal een zaak van de lange adem, maar je blijft gemotiveerd voor het eindresultaat.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Iris van Ravenswaaij van Movexx International toont trots het beeld voor de winnaar in de categorie grootzakelijk. - Annemarie Bakker Fotografie

VADER Burgemeester Gert-Jan Kats: ,,Veenendaal mag best trots zijn op ons goede ondernemersklimaat. Helaas zit de economie te krap in zijn jasje, want het ruimtegebrek is nijpend.” 

Iris van Ravenswaaij van Movexx International ontving de prijs uit zijn handen. Eigenlijk had haar vader Henk van Vlastuin op het podium moeten staan. Maar hij overleed in 2021 aan kanker. In zijn geest bouwt zijn dochter zijn bedrijf in elektrisch duwend en trekkend logistiek materieel uit tot een grotere internationale business. Dit jaar opent een dochteronderneming in de VS. Eerder dit jaar werd Iris (1989) door werkgeversorganisatie VNO-NCW uitgeroepen tot Jong Management Ondernemer. ,,We streven naar 30 procent groei per jaar. Belangrijke speerpunten voor Movexx zijn focus op milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en verdergaande robotisering.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Erik van Engelenhoven van Bar & Borrels is door het dolle heen met zijn publieksprijs. - Annemarie Bakker Fotografie

Uitgerekend één dag voor de tweede lockdown in 2020 opende Bar & Borrels. Maar Erik van Engelenhoven liet het er niet bij zitten met zijn cocktailbar. Met een webshop, een pop-up store voor doe-het-zelf cocktails en inmiddels vijftien man personeel sloeg hij zich door de crisis heen. Zijn droom: een franchiseformule starten.

,,Fantastisch dat wij de Rabo Publieksprijs wonnen. Naar verluidt met meer dan tweehonderd extra stemmen”, vertelde Erik, die dolenthousiast rond stuiterde door de zaal na de bekendmaking. ,,Eigenlijk nog mooier dan de ondernemersprijs, omdat dit een publieksprijs is. Overigens gun ik BVS Sociaal Metaal van harte hun trofee, vanwege hun maatschappelijk ondernemen. Ik sloeg dicht bij de pitch, waardoor ik dacht dat we zouden verliezen. Ik hoop dat de prijs andere zwaar door corona getroffen horecabedrijven motiveert om door te gaan.”


Alle genomineerden en winnaars samen op het podium. - Annemarie Bakker Fotografie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 13 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 15 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 19 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 23 uur geleden