Afbeelding
Indy Lombardo/Sophia fotografie

Terug naar jouw veilige haven

23 november 2022 om 10:15 Zakelijk

VEENENDAAL Anderen begeleiden om met meer plezier en veerkracht in het leven te staan. Dat is wat Jantine het liefst doet. Heb jij last van angst, onzekerheid of stress gerelateerde klachten? Jantine heeft ruime ervaring met verschillende behandelmethodes. Een techniek waar ze verbazingwekkend goede resultaten mee boekt: Havening.

,,Niet zo vreemd als je nog nooit van Havening hebt gehoord, hoor. Ik leg je graag uit wat het inhoudt”, zegt toegepast psycholoog Jantine Stam. Met een kop thee binnen handbereik doet ze vriendelijk haar verhaal.

LOSKOPPELEN ,,Havening komt van het Engelse woord thuishaven. Nare herinneringen of trauma’s kunnen zich onder bepaalde omstandigheden vastzetten in je brein. Als jouw brein wordt getriggerd op een soortgelijke manier kan dat dezelfde nare gevoelens oproepen. Je reageert precies zoals de eerste keer dat je het trauma of de ervaring opdeed. Door Havening toe te passen koppel je de herinnering los van de negatieve emotie. Gevolg is dat je niet meer angstig of onzeker wordt als je - bewust of onbewust - met triggers uit het verleden wordt geconfronteerd. Je gaat het ervaren als neutrale gebeurtenis en zo creëer je in jezelf een veilige thuishaven. Echt heel gaaf om te zien hoe zo’n eenvoudige manier van werken zulke mooie resultaten kan opleveren!”

GELUKSHORMOON Voor wie bekend is met de verschillende technieken binnen de psychologie, klinkt het een beetje als EMDR. ,,Ik kan me voorstellen dat je die link legt”, zegt Jantine. ,,Havening is een psycho-sensorische therapie: je gebruikt naast je hoofd ook je handen. Tijdens de sessie vraag ik je om bepaalde herinneringen op te roepen en tegelijkertijd over je armen te strijken, je gezicht aan te raken of in je handen te wrijven. Daardoor komen er onder andere kalmerende gelukshormonen vrij. Ik leid je op allerlei aangename manieren af om je weer in een staat van kalmte te brengen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat veel nare ervaringen niet bestand blijken tegen de kracht van die gelukshormonen. We verstevigen jouw veerkracht en er ontstaan nieuwe, positieve verbindingen in jouw brein. Mooi, toch?”

ERVARING Loop je rond met klachten en kom je niet verder door er alleen maar over te praten? Jantine weet wat je voelt. ,,Ik heb ruime ervaring als angsthaas”, zegt ze met een lach. ,,Ik weet hoe helend het is om angst aan te pakken. Een sessie met Havening eindigt altijd ontspannend en kalmerend en kan onmiddellijk positieve helende resultaten geven. Ik ben daarnaast opgeleid in Hypnotherapie, EMDR en Brainspotting. Neem contact met me op via mijn site. Ik spreek je graag, eventueel online.”

Meer informatie op www.praktijkdegroenegrens.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Praktijk de Groene Grens. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie