Van links naar rechts: Gert-Jan Schoot (bestuurslid BIZ Winkelstad Veenendaal), Annelies van Rooijen (regisseur Winkelstad Veenendaal), Henny Jansen (Binnenstadsmanager Winkelstad Veenendaal) en Dylan Lochtenberg (wethouder Winkelstad Veenendaal).
Van links naar rechts: Gert-Jan Schoot (bestuurslid BIZ Winkelstad Veenendaal), Annelies van Rooijen (regisseur Winkelstad Veenendaal), Henny Jansen (Binnenstadsmanager Winkelstad Veenendaal) en Dylan Lochtenberg (wethouder Winkelstad Veenendaal). Gemeente Veenendaal

Ondernemers en pandeigenaren werken ook komende vijf jaar samen aan aantrekkelijke binnenstad

· leestijd 1 minuut Zakelijk

VEENENDAAL Komende vijf jaar werken ondernemers, pandeigenaren en gemeente opnieuw samen in de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Winkelstad Veenendaal aan een aantrekkelijke binnenstad.

In oktober werden zij gevraagd of zij ook de komende vijf jaar weer samen willen investeren in de binnenstad. Vandaag (woensdag 2 november, red.) werden de stemmen geteld. Het antwoord op deze vraag is volmondig ‘ja’”, schrijft de gemeente in een persbericht. Maar liefst 85 procent van de ondernemers en pandeigenaren stemde voor verlenging van de BIZ. De uitslag wordt formeel nog door het college van Burgemeester en Wethouders vastgesteld. De tweede BIZ-termijn start op 1 januari 2023 en loopt tot eind 2027. 

,,We zijn als bestuur ontzettend trots op deze positieve uitslag en bedanken de ondernemers en pandeigenaren voor hun vertrouwen. Speciale dank aan de ondernemers die zich als ambassadeur voor de BIZ hebben ingezet”, geeft ondernemer en bestuurslid Gert-Jan Schoot aan. 

 Dylan Lochtenberg, wethouder Winkelstad Veenendaal, is blij met deze duidelijke uitslag: ,,Fijn dat we ook de komende vijf jaar samen de schouders eronder zetten voor een complete, compacte en aantrekkelijke binnenstad. Een binnenstad waar winkelen belangrijk blijft, maar ook steeds vaker functies als wonen, werken, cultuur, ontspanning, genieten én maatschappelijke functies aan toegevoegd worden.”

De afgelopen jaren werden al resultaten geboekt, maar er is nog genoeg werk aan de winkel(stad), is te lezen in het persbericht. Omdat alle deelnemers aan de BIZ meebetalen, is hier ook de komende vijf jaar geld voor beschikbaar. ,,De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken. Ook de komende jaren zullen we daar weer volop in investeren. Zo willen we de leegstand verder laten dalen, gaan we mooie evenementen organiseren met onze samenwerkingspartners en willen we meer sfeer en groen realiseren in het centrum”, aldus binnenstadsmanager Henny Jansen.

Meer informatie over de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Winkelstad Veenendaal én de plannen voor het centrum is te vinden op www.winkelstadveenendaal.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
SKR: ‘Al 30 jaar ontdekken wij de wereld door de ogen van een kind’ 2 uur geleden
Afbeelding
Rhenens echtpaar Oechies-Ter Hoeve viert briljanten huwelijk 3 uur geleden
Afbeelding
Meerdere vacatures bij Welisa: ‘Wij zoeken mensen die gretig zijn en graag willen’ Baandichtbij 5 uur geleden
Afbeelding
Candia-man ‘Bud’ helpt nog waar hij kan 7 uur geleden
Afbeelding
Kampen Boys Choir geeft gratis concert in de Westerkerk 7 uur geleden
Afbeelding
Kunst van Rhenense kinderen te zien in Huis van de Gemeente 19 uur geleden
Afbeelding
Rhenens echtpaar 60 jaar getrouwd 22 uur geleden