Lucinda (links) en Veerle: ,,Tikva is gericht op het creëren van rust, ontspanning, balans en innerlijk vertrouwen."
Lucinda (links) en Veerle: ,,Tikva is gericht op het creëren van rust, ontspanning, balans en innerlijk vertrouwen." Y.M. Klooster Fotografie

Nieuwe beweging van hoop: Twee zussen starten Tikva Sports in Veenendaal

· leestijd 1 minuut Zakelijk

VEENENDAAL Een primeur voor sportstad Veenendaal: Tikva Sports. Deze christelijk geïnspireerde ontspanningsmethode bestaat pas in slechts een handvol gemeenten. De zussen Lucinda van Maaren en Veerle Bin leggen op 3 oktober in DownTown voor het eerst hun matje neer.

De dames werden op het bestaan van tikva getipt door hun moeder. ,,Dat wekte onze nieuwsgierigheid, waarna we een training in Dordrecht volgden bij een Zweedse instructeur. Zweden is de bakermat van tikva”, legt Lucinda uit.

HOOP De Zweedse personal trainer Mimmi zocht een work-out voor herstel na een whiplash. Yoga – gebaseerd op het hindoeïsme – paste niet bij haar christelijke levensovertuiging. Tikva (Hebreeuws voor hoop) is geen christelijke variant van yoga. Muziek, bewegingen en principes zijn duidelijk anders.

,,Het is een ontspannende en meditatieve work-out die eerder lijkt op pilates”, verduidelijkt Veerle. ,,Tikva is gericht op het creëren van rust, ontspanning, balans en innerlijk vertrouwen. Hoop en bemoediging voor geest, lichaam en ziel. Daarom worden tijdens de lessen ook hoopgevende Bijbelteksten voorgelezen die de deelnemers kunnen overdenken.”

De begeleidende instrumentale muziek is speciaal voor tikva geschreven door een Zweedse componist. ,,De eenvoudige bewegingen vergroten de mobiliteit, zorgen voor een verbeterde ademhaling en een verhoogde bloedcirculatie. Hoop voor de ziel dringt negatieve gedachten terug of buigt deze om. Dat is hard nodig in deze spannende, onzekere en hectische tijd. Ontspannen en je hoofd leegmaken is geen luxe maar een noodzaak.”

DRIE METHODES Tikva Sports biedt drie tikva-methodes aan. Tikva Relax is voornamelijk gericht op ontspanning en meditatief. Daarbij horen ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Tikva Stretch helpt bij het vergroten van de flexibiliteit en de mobiliteit, terwijl Tikva Forte intensiever en uitdagender van aard is. Hierbij wordt ook gewerkt aan conditie en spierkracht.

,,Tikva is voor jong en oud, voor beginners en gevorderden, vanaf ongeveer 12 jaar”, vervolgt Lucinda. ,,Relax, Stretch en Forte kun je door elkaar volgen.” Tikva Sports is dagelijks geopend, behalve op vrijdag en zondag. Lessen zijn zowel overdag als ‘s avonds. De bedoeling is om op zaterdag lessen in het bos te geven. Bekijk het lesrooster en meld je aan op www.tikvasports.nl. Neem je eigen matje mee of pak een leenexemplaar. 

De opening van Tikva Sports is op 3 oktober. De hele maand is openingsmaand, met twee in plaats van één gratis proefles en korting op de strippenkaart voor tien lessen en op de jaarabonnementen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Tikva Sports. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 12 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 14 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 14 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 16 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 20 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 21 uur geleden