Wilfred ter Burg en Marcel Verhaar tonen trots het keurmerk.
Wilfred ter Burg en Marcel Verhaar tonen trots het keurmerk. Gym Verhaar

Keurmerk voor Gym Verhaar: ‘We zijn heel trots’

· leestijd 1 minuut Zakelijk

VEENENDAAL Sportschool Gym Verhaar in Veenendaal heeft onlangs het keurmerk van de vechtsportautoriteit ontvangen. ,,Wij zijn heel trots dat wij als eerste sportschool in Veenendaal dit Keurmerk in ontvangst hebben mogen nemen”, aldus eigenaar Marcel Verhaar. Het is sowieso een feestelijke periode, want Gym Verhaar bestaat deze week precies acht jaar.

Goede vechtsportscholen zien de rotte appels uit de sector graag verdwijnen. Gemeenten willen weten wat voor vlees zij in de kuip hebben. De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) maakt dit mogelijk met het Keurmerk Vechtsportautoriteit. Keurmerk Vechtsportautoriteit is een initiatief van de Nederlandse Vechtsportautoriteit, gesteund door het ministerie van VWS, NOC*NSF Centrum Veilige Sport, en alle sportbonden die zich bezighouden met kickboksen, thaiboksen en mma in Nederland.

,,Elke vechtsportschool dient bijvoorbeeld over minimaal één gelicenseerde trainer te beschikken om in aanmerking te komen voor een keurmerk”, legt Verhaar uit. ,,Op den duur zullen vechtsportscholen zonder Keurmerk Vechtsportautoriteit worden uitgesloten van deelname aan evenementen, waardoor wedstrijdvechters hun heil elders moeten zoeken als zij nog aan wedstrijden willen deelnemen. Omdat ik de cursus heb gevolgd kunnen onze wedstrijdvechters aan wedstrijden blijven deelnemen.”

Sportschoolhouders konden zich sinds januari 2021 aanmelden voor het keurmerk. Het Keurmerk Vechtsportautoriteit richt zich in eerste instantie op vijf thema’s: accommodatie en materialen; gezondheid; sporttechnisch kader; gedragsregels en omgangsnormen; en aanpak grensoverschrijdend gedrag: handhaving en sanctionering. 

De aanvraag is een uitgebreide procedure, legt Verhaar uit. ,,Ik heb een vragenlijst moeten doorlopen. Deels zijn het gesloten vragen, deels zijn het open vragen. En er wordt gevraagd enkele filmpjes te uploaden, net als Verklaringen Omtrent Gedrag, EHBO-diploma’s en een aansprakelijkheidsverzekering polis.”

Er zijn landelijk al diverse sportscholen die het keurmerk hebben gekregen. ,,In Veenendaal zijn wij de enige sportschool die het keurmerk tot nu toe heeft ontvangen”, aldus Verhaar. ,,Mijn team en ik zijn heel blij met dit keurmerk! Hiermee hebben wij aangetoond te voldoen aan de gestelde eisen met betrekking tot onze accommodatie en materialen, gezondheid, sporttechnisch kader, gedragsregels en omgangsvormen en aanpak grensoverschrijdend gedrag. Zo kunnen onze wedstrijdvechters die bij ons lid zijn wedstrijden blijven vechten en misschien krijgen we wel meer leden omdat men via ons wel wedstrijden kan blijven vechten in Nederland.”

Om het verkrijgen van het keurmerk te vieren, krijgen nieuwe leden 50 euro korting bij het afsluiten van een 1- of 2-jarig abonnement. Meer weten? Neem contact op met Marcel Verhaar op tel. 06-28929997 of kijk op www.gymverhaar.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Gym Verhaar. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 14 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 15 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 19 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ gisteren