Berbe, Carleen, Jesse en Joris, het enthousiaste team van Benno's Fruit.
Berbe, Carleen, Jesse en Joris, het enthousiaste team van Benno's Fruit. Lilian Steensma

Benno’s Fruit: service met een brede glimlach

19 januari 2022 om 15:03 Zakelijk

VEENENDAAL Jesse Aarsman (23) brengt al járen praktisch elke zaterdag door op de markt. Hij begon als verkoper bij een kraam in Amersfoort een hielp wanneer nodig zijn vader bij diens groente- en fruitkraam. Sinds een paar jaar heeft hij zijn eigen standplaats, pal tegenover de ingang van de Corridor. 

Wat hij daar verkoopt? ,,Super lekker fruit”, zegt Jesse vrolijk. ,,Dat werd destijds dan ook de naam van mijn onderneming: Super Lekker Fruit.” Maar sinds een paar weken prijkt er een andere naam zijn kraam. Vertel eens, Jesse…?

EERBETOON ,,We hebben onze naam veranderd in Benno’s en ons logo is een boom. Een stamboom, zo je wilt. De naam en het logo verwijzen naar mijn opa Ben, voor ons ‘Benno’. Als jonge vent liep hij met een aardbeienkar door de straten van Utrecht. Later verkocht hij op verschillende markten ook groenten, maar de droom van een echte fruitkraam liet hem niet los. De naam Benno’s is een eerbetoon aan hem.”

Net als zijn opa en vader is Jesse graag op de markt. ,,Ik wil bijdragen aan de sfeer die bij de markt hoort: warmte, gezelligheid, ons-kent-ons. Een beetje nostalgisch en toch helemaal van nu. Je vindt er kwaliteitsproducten die niet in de supermarkt worden verkocht. Neem bijvoorbeeld onze mango’s (Jesse pakt een mango van zijn kraam en reikt die aan) Hier, probeer maar eens. Deze hing nog geen week geleden aan de boom. Een mango uit de supermarkt is eerst met de boot naar Nederland vervoerd en ging daarna een rijpoven in. Dat verschil proef je. Volgens mij moet je jezelf gewoon de luxe gunnen van goed fruit.”

TEAM Jesse vervolgt: ,,Werken in de buitenlucht vind ik heerlijk en ik krijg energie van het contact met klanten. Dat enthousiasme en plezier zie ik ook terug in mijn team. Berbe, Carleen en Joris zijn jong en hebben alle drie hun eigen kwaliteiten waar ik zelf graag van leer. Berbe is nu 17, maar helpt hier al vanaf haar 12e. Een vertrouwde topper. Carleen is creatief en bedenkt telkens weer een nieuwe spreuk voor op het, door haar zelfgemaakte, krijtbord. En Joris, onze technische man, kan als geen ander overweg met ons nieuwe kassasysteem. Ik vind het gaaf om te zien hoe ze hun verantwoordelijkheid nemen en een band opbouwen met elkaar én met onze klanten.”

BEZORGDIENST Tijdens een eerdere coronagolf werd een van Jesse’s vaste klanten ziek. Ze kon niet genieten van haar wekelijkse uitje: een rondje over de markt. ,,Ik vond het sneu voor haar, dus ik heb regelmatig op zaterdag haar bestelling bij haar thuis afgeleverd. Dat werd gewaardeerd! Toen we voor het eerst onder onze nieuwe naam op de markt stonden, bracht ze een taart. Heel lief! Het was voor mij de aanleiding om een bezorgdienst te beginnen. Wil je op zaterdag vers fruit of een LEF! Smoothie laten bezorgen, bericht me dan even: 06-57998648.”

Jesse, Berbe, Carleen en Joris zien je graag op de markt! Deze winter kan je er ook terecht voor een portie overheerlijke poffertjes. ,,Om even op te warmen als het koud is”, besluit Jesse met een brede glimlach. ,,Graag tot gauw, bij Benno’s!”

Deze advertorial wordt u aangeboden door Benno’s Fruit. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie