De sleutels van Jumbo Petenbos werden maandag overhandigd door oud-eigenaar Wirner van Aanholt aan Kees Huibers.
De sleutels van Jumbo Petenbos werden maandag overhandigd door oud-eigenaar Wirner van Aanholt aan Kees Huibers. Pieter Vane

Kees Huibers krijgt sleutels van Jumbo Petenbos: ‘Dit was een mooie kans’

14 februari 2022 om 15:49 Winkels

VEENENDAAL ,,Dit was een mooie kans en ik merk dat ik het leuk vind om managementteams aan te sturen.” Kees Huibers vertelt over de overname van Jumbo Petenbos. Dat werd maandag officieel en werden de sleutels van de vestiging aan de Paddestoelenlaan door oud-eigenaar Wirner van Aanholt overhandigd aan Kees Huibers. Wirner vertrekt naar de Jumbo-vestiging in Gorinchem, Kees neemt dit filiaal over. Het wordt dan zijn derde supermarkt in Veenendaal. De Jumbo-holding had hem gevraagd of hij dit als franchiser wilde overnemen. Hij hoefde er niet lang over te denken.

door Martin Brink

Kees Huibers: ,,Wirner heeft een prachtig filiaal neergezet. De betrokkenheid met de wijk is groot. Dat zetten we graag zo voort.” Zelf woonde hij vijftien jaar in de wijk en kent de omgeving daarom door en door. 

STREEKPRODUCTEN Komen er veranderingen? ,,Kijk, in de basis is het assortiment gelijk als in de andere filialen. Op termijn denk ik wel aan het toevoegen van leveranciers dicht bij huis. Bijvoorbeeld brood van bakker Ten Veen. En in de Betuwe hebben we een teler die aan onze andere twee winkels fruit levert. Misschien komen er ook producten uit eigen slagerij. Zo willen we de klant de weg wijzen naar meer streekproducten.” 

Andere wijzigingen zijn de toevoeging naar een zelfscanplein en elektronische schaplabels. ,,Dat zal overigens ook in de andere filialen gebeuren.” Bij Jumbo Hoek aan het Aller Erf en Jumbo Huibers aan het PWA Park is het zelfscanplein vorig jaar al ingevoerd.

ZONDAGSOPENING Wat zeker blijft is de zondagsopenstelling, dat in weerwil op wat sommigen al bij voorbaat op social media riepen. Kees Huibers daarover: ,,Binnen ons bedrijf zit de zondag als rustdag en vrije dag in ons DNA. Voor mij, mijn familie en veel collega’s is de waarde van zondag als een dag van rust en ontspanning geïnspireerd door ons christelijk geloof. Voor andere collega’s kan deze inspiratie anders liggen, maar voelen zij zich er ook goed bij en zijn het gewend. Wij willen als bedrijf blijven staan voor deze rustdag en deze ook aan iedereen gunnen. Bij Jumbo Petenbos is de zondagsopening echter al jarenlang een feit en zijn de inwoners van de wijk en het team het ook gewend. Om die reden denken wij dat het niet goed is om dit terug te draaien. Het werken op zondag zal altijd vrijwillig zijn.”

MONOPOLY Zijn er plannen voor leuke consumentenacties? Het gerucht gaat dat er een tweede album met plaatjes van het oude Veenendaal aan zit te komen. Kees Huibers kan dat bevestigen. ,,Maar niet eerder dan volgend jaar. Het komt echt wel maar dit jaar eerst het Veens Monopolyspel. Dat wordt echt een mooi plaatselijk product met Veenendaalse straten. We gaan de klanten nog vragen welke straten er in moeten komen.” Ook hierbij geldt dat de consument bij een spaaractie het spel kan aanschaffen. ,,Dat soort lokale acties, dat blijven we doen.”

Om te vieren dat het filiaal van eigenaar is gewisseld, is er deze week ter kennismaking een leuke actie: een appeltaartje voor maar 1,99 euro.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie