Afbeelding

Tijdelijke afsluiting Julianastraat vanwege nieuwbouw

· leestijd 1 minuut Verkeer en vervoer

VEENENDAAL De Julianastraat zal de komende maanden af en toe afgesloten kunnen zijn. Dit gebeurt dan vanwege de nieuwbouw van 21 appartementen aan de zijde bij de Zandstraat. Kreunen Bouw laat weten dat na een aanloop van stabiliseren van de tuinmuren, sloopwerkzaamheden en saneren er is gestart met de nieuwbouw.

Peter Kuijpers

‘De bouwplaats is zeer beperkt qua ruimte dus de planning van levering-lossen en verwerken is een heel belangrijk onderdeel van de uitvoering’, staat op de website van de bouwer te lezen. Het project bestaat uit de realisatie van twee bouwblokken van drie en twee lagen. Dit geeft ruimte aan totaal 21 appartementen. Voor bewoners moeten er 19 parkeerplekken binnen het complex komen. De Woon Advies Commissie (WAC) Veenendaal constateerde eerder al dat door bezoekers die op de Julianastraat hun auto kwijt moeten, hier mogelijk parkeeroverlast kan gaan ontstaan. Vanwege de bouwwerkzaamheden kregen enkele plekken op de Julianastraat eerder al een parkeerverbod, behalve voor auto’s van medewerkers op de bouwplaats.

MANOEUVREERRUIMTE Tevens is de straat al eens afgesloten geweest vanwege de bouwwerkzaamheden. De gemeente ziet dat hierdoor en met name het laden en lossen er problemen voor het doorgaand verkeer kunnen ontstaan. Daarom is besloten tot en met maart volgend jaar tijdelijke verkeersmaatregelen in te stellen voor de Julianastraat en tevens de D.S. van Schuppenstraat. 

Het verkeersbesluit maakt het mogelijk een deel van de Julianastraat tussen de Zandstraat en de huisnummers 13 en 18 tijdelijk af te sluiten voor al het verkeer voor het lossen en takelen van materialen. En dit geeft voldoende manoeuvreerruimte voor het grote vrachtverkeer. Bij deze fysieke afsluiting zullen borden dit aangeven.

PARKEERVERBOD Verder kan de gemeente tijdelijk parkeerplaatsen aan het begin van de Julianastraat opheffen bij het in- en uitrijden van het vrachtverkeer. Dit zal zijn binnen de tijden van zeven uur ‘s ochtends tot en met vijf uur ‘s avonds van maandag of dinsdag tot en met vrijdag. Ook aan de andere zijde, ter hoogte van nummer 64, komt er een rood-wit schrikhek om een weghelft af te sluiten. Waarmee is aangegeven dat de Julianastraat vanaf daar een doodlopende weg is. 

Voor het manoeuvreren van het grote vrachtverkeer zal de gemeente in de D.S. Van Schuppenstraat, tussen de Julianastraat en de J.P.C. Leinweberstraat, bij deze afsluitingen een tijdelijk parkeerverbod instellen. De maatregelen zijn in ieder geval nodig tot en met 1 maart 2023, maar kunnen langer duren zijn wanneer de bouw uitloopt.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 13 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 15 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 18 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 23 uur geleden