Afbeelding
Provincie Utrecht

ProRail: Treinen rijden woensdag toch

2 november 2021 om 21:45 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL Er rijden woensdag toch gewoon treinen op de trajecten Ede/Wageningen-Barneveld Centrum, Utrecht-Arnhem en Maarn-Rhenen. Aanvankelijk werd gemeld dat er, net als dinsdag, ook woensdag geen treinen zouden rijden in verband met een tekort aan verkeersleiders, maar dat bericht heeft ProRail inmiddels teruggedraaid.

ProRail heeft al langer te maken met een tekort aan verkeersleiders. Er staan momenteel zestig vacatures open. Bij onderbezetting kiest het bedrijf ervoor om minder treinen te laten rijden. Dat gebeurde volgens ProRail tot nu toe vooral in vakantieperioden. ,,We doen wat in onze macht ligt om deze tekorten tegen te gaan”, aldus de spoorbeheerder, die aangeeft dat collega’s regelmatig vrije dagen inleveren of extra diensten draaien. Daarbij zitten de opleidingsklassen voller en slagen meer kandidaten. Ook zijn al meerdere keren gepensioneerde en oud-verkeersleiders ingevallen voor een zieke collega.

Let op: er rijden morgen toch treinen op de trajecten Ede Wageningen-Barneveld Centrum, Maarn - Rhenen en Arnhem - Utrecht. https://t.co/PmWOJE4BUe

— ProRail (@ProRail) November 2, 2021
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie