Eén van de twee bruggen van de Erasmusstraat zal verdwijnen en krijgt een nieuwe bestemming in Leiden.
Eén van de twee bruggen van de Erasmusstraat zal verdwijnen en krijgt een nieuwe bestemming in Leiden. (Foto: Martin Brink/Rijnpost)

Brug in Veenendaal verhuist deze week naar Leiden

5 oktober 2021 om 10:57 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL Een van de twee bruggen bij de Erasmusstraat zal aankomende donderdag worden verhuisd. De brug werd door gemeente Veenendaal aangeboden op de zogenaamde Bruggenbank en gaat na het ‘uithijsen’ richting de gemeente Leiden. 

De bruggen werden oorspronkelijk ontworpen als verkeersbruggen voor autoverkeer, maar zijn gebruikt als wandel- en fietsbruggen. ,,Het is zonde om twee bruggen zo dicht bij elkaar te hebben liggen”, aldus de gemeente. ,,Ze vragen om beheer en onderhoud en die moeite kunnen we beter in één brug steken. De bruggen zijn beide in goede staat en één van de bruggen verhuist daarom naar gemeente Leiden om daar een tweede leven te beginnen. Dat is een mooi, duurzaam alternatief.”

De verhuizing werd eerder dit jaar al aangekondigd. Omwonenden gaven destijds aan dat de brug regelmatig wordt gebruikt door hangjongeren en vermoedelijk ook voor drugsdeals.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie