Dominee John Boogaard weet zeker dat het zondag 24 oktober een mooie dienst wordt, waar ook de mensen met een verstandelijke beperking naar uitkijken.
Dominee John Boogaard weet zeker dat het zondag 24 oktober een mooie dienst wordt, waar ook de mensen met een verstandelijke beperking naar uitkijken. Henk Jansen

Na anderhalf jaar weer kerkdienst voor mensen met een verstandelijke beperking

21 oktober 2021 om 07:28 Religie

VEENENDAAL ,,Ze hebben er even op moeten wachten. Wat heet even! Maar zondag 24 oktober vanaf 11.30 uur zijn ze weer welkom zijn ze weer welkom in onze Oude Kerk op de Markt. Voor een gezamenlijke dienst. We ontmoeten dan weer graag mensen met een verstandelijke beperking voor een gezamenlijke dienst. Die op genoemde dag geleid wordt door dominee Pim Hogenbirk.’’ Dat zijn de woorden van de Veenendaalse dominee John Boogaard.

door Henk Jansen

Voorafgaande aan de, in dit geval aangepast dienst worden de mensen met en verstandelijke beperking eerst ontvangen in Eltheto. John Boogaard: ,,Vervolgens zijn ze meer dan welkom tijdens de dienst in ons ‘witte kerkje’. De aangepaste kerkdiensten zijn bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking uit Veenendaal en omgeving, met ouders, verzorgers, begeleiders en andere belangstellenden. In principe is er elke vierde zondag van de maand een aangepaste dienst. We gaan er weer en mooie dienst van maken.’’ 

EXTRA MOOIE DIENST Het wordt een extra mooie dienst, zegt de dominee, want de laatste dienst was vorig jaar maart. Toen het coronavirus heerste ging ook de kerk op de Markt op slot. Boogaard: ,,We zijn weer blij om weer met de diensten te beginnen en mensen weer te ontmoeten. Vooral ook de mensen met een verstandelijke beperking. Geloof me maar dat zij het in alle opzichten extra moeilijk hebben gehad in de maanden, zeg maar ruim een jaar, dat ze nagenoeg van alles buitengesloten waren. Maar het wordt zondag 24 oktober een extra mooie dienst. Een dienst van drie kwartier tot een uur. Iedereen mag zitten waar hij wil. Er is plek voor iedereen. Ook voor die mensen die weer wekelijks de diensten volgen.”

SAMEN OP ZANG Tijdens de dienst is er ook zang. Daarvoor zorgt het koor Samen op Zang. Een gelegenheidskoor van mensen met een verstandelijke beperking. Rond Kerst en Pasen treedt het koor op in de aangepaste dienst in de Oude Kerk en bij de bijbelgroepen in De Ontmoeting. Het koor maakt zondag 24 oktober ook weer haar opwachting. John Boogaard: ,,Wellicht klinkt zondag 24 oktober ook weer het mooie geluid van een trompet. We zijn met z’n allen weer toe aan een mooie dienst en dat gaan we er van maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie