,,Een foto van mijn dochter Milou. Deze foto is gemaakt bij het Gardameer in Italië. De zon schijnt zo mooi door de ballon.
,,Een foto van mijn dochter Milou. Deze foto is gemaakt bij het Gardameer in Italië. De zon schijnt zo mooi door de ballon." Mariska Ruijter

Bekijk hier alle inzendingen voor de zomerfotowedstrijd

27 augustus 2022 om 14:55 Recreatie

VEENENDAAL Jullie zonden deze zomervakantie massaal jullie zomerfoto’s in om mee te doen aan de zomerfotowedstrijd van De Rijnpost.nl. De inzending is inmiddels gesloten en daarmee is dit foto-album definitief. Alle inzenders maakten deze zomer kans op een plekje in De Rijnpost, eeuwige roem én een driegangendiner voor twee personen bij Bommm Smaakmakers aan het Ronde Erf 88 in Veenendaal. De winnaar wordt binnenkort bekend gemaakt. Wil je nog eens lekker in zomerstemming komen, scroll dan eens door al deze leuke zomerse foto’s van plaatsgenoten. Bedankt voor jullie deelname!

,,Vader en zoon bewonderen het uitzicht van Millingerwaard. De knuffelbeer heeft meer oog voor de fotografe.
Deze foto is op 4 juni gemaakt op het strand bij Hollem. Het betreft een demonstratie van de paardenreddingsboot.
Deze foto is op 4 juni gemaakt op het strand bij Hollem. Het betreft een demonstratie van de paardenreddingsboot.
Deze foto is op 4 juni gemaakt op het strand bij Hollem. Het betreft een demonstratie van de paardenreddingsboot.
Rita ter Velde maakte deze foto tijdens het snorkelen in Marsa Alam, een plaats in het zuiden van Egypte aan de Rode Zee.
Bij het hotel in Marsa Alam waar Hans ter Velde verblijft, maakte de kok een barracuda klaar voor de gasten.
"Vissen bij het vallen van de avond aan het Noordzeestrand bij de Brouwersdam. Onze zoon en dochter vinden het heerlijk om te vissen in de zee als het eb is. Je staat midden in het water en dat geeft een heerlijk gevoel. Door de lichtval zag je alleen hun silhouetten."
,,Deze grote stop lag op het strand in Zeeland. We vonden het een grappig idee om net te doen of de stop uit de zee getrokken werd.
Deze zonovergoten foto is gemaakt in Marsa Alam, Egypte.
Uitrukhuisje reddingsboot in Zeeland.
,,Foto gemaakt in Zoutelande. Beeldbepalend voor Zoutelande zijn de houten palen met de strandhuisjes. De zee op de achtergrond en de mooie luchten aan de kust.
,,Ook in vakantietijd moeten bomen gesnoeid worden. Met een mooie palmboom op de voorgrond. Respect.
,,Hier een foto van onze fiets-Elfstedentocht tussen IJlst en Sloten, waar we dit prachtige veld met bloemen zagen en heerlijk geluncht hebben.
,,Mijn twee dochters en hun vriendinnetje, die wel 25 keer in het koude buitenbad van camping Ponderosa in Chaam sprongen op deze warme dinsdag (12 juli).
Zammer Lochputz-kloof, Oostenrijk. ,,Afgelopen week met mijn vader naar Oostenrijk geweest en deze kloof bezocht met deze schitterende waterval. Door de zoninval ontstond de mooie regenboog eromheen.
,,Liefde in de bergen. In Oostenrijk bezocht ik Gaislachkogl in Sölden. Boven op de top lag dit bergmeertje in de vorm van een hartje. Ontzettend mooi qua kleur ook.
,,De foto heb ik gemaakt op zaterdag 18 juni 2022 met toestemming van zijn moeder en het jongetje zelf. Dit is op de weekmarkt in Miami Platja in Spanje, terwijl zijn moeder kleren uitzoekt. Het jongetje draagt zijn katje overal mee naartoe. Ik heb de foto gemaakt omdat ik het heel aandoenlijk vond.
,,Deze foto is mijn mooiste zomerfoto, gemaakt in Rome. Nadat onze dochter haar havo-diploma haalde, gingen we op stedentrip naar het prachtige Rome. Slenterend door de mooie straatjes op een warme broeierige avond keken we dit straatje op rechts in. Wat een geweldige uitzicht en licht.
We bleven even staan en maakten deze foto.
,,Op 7 juli 2022 heb ik het tallship 'Europa' in Harlingen met volle zeilen zien binnenvaren. Een fraai gezicht en het was fantastisch om daar bij te zijn.
,,Deze foto is gemaakt op 7 juli 2022 in Harlingen. Het is een indrukwekkend gezicht om deze tallships met volle zeilen te zien binnenvaren.
Ineke maakte deze selfie. ,,Onze vakantie in Egypte.
,,Deze foto is gemaakt in onze achtertuin aan de Dissel in Veenendaal. De passiebloem bloeit de hele zomer en wij én veel insecten, waaronder deze bijen op de foto, genieten daarvan.
,,Deze foto van de ondergaande zon is genomen op het strand van Ameland op 3 juni 2022.
,,Dit kunstwerk, een monument van de dijkbewaking, spreekt voor zich en staat op de dijk in de buurt van Nes op Ameland. De foto is gemaakt op 12 juni 2022.
,,Een zwoele zomeravond bij de ondergaande zon aan het strand van Ameland.
,,Onze kleinzoon zijn eerste zomervakantie. Jaxx geniet heerlijk bij zijn mama op schoot.
De foto is gemaakt tijdens onze vakantie in mei dit jaar in Toscane.
Deze foto is gemaakt bij de Blauwe Kamer langs de Rijn. ,,Maar het is eerder de 'gele kamer' op dit moment. Lekker zomers en vrolijk.
Rita ter Velde maakte deze foto uit het vliegtuigraampje.
,,Deze foto is gemaakt aan het strand van Scheveningen. Dit zijn drie jonge dames die samen met hun surfplank richting het koude water gaan. Ik vind deze foto bijzonder omdat hij mij doet denken aan een exotische vakantiebestemming.
,,Op een fietstocht door de duinen naar Katwijk heb ik dit prachtig plaatje geschoten.
De vuurtoren van Noordwijk met een regenboog.
,,Deze mag niet ontbreken, want bijna iedereen zal het ermee eens zijn dat een zonsondergang aan zee een prachtige afsluiting is van de dag.
,,Zomer in Zoutelande. Onze jongste kleinzoon Coen maakt kennis met zon-zee-strand!
,,Een dagje weg met mijn man en jongste dochter bij Madurodam.
,,Genieten in eigen tuin met dit zomerse weer.
,,Genieten van het water, lekker thuis.
,,Deze foto is gemaakt op 19 juli, 's morgens om 6.00 uur met de opgaande zon bij de Waal in Echteld.
,,Op mijn foto staat de Berenklauw. Gemaakt op het Benedeneind langs het Valleikanaal te Veenendaal.
,,Een pimpelmees bij mij op het balkon in Veenendaal-West. Hij was tegen het raam gevlogen. En zat bij mij bij te komen.
,,Huismussen op een terras in Callantsoog. Ze vonden de slagroom heerlijk.
,,Met familie vissen op het strand van Zoutelande.
,,Afgelopen maandag na een snikhete dag plofte ik ‘s avonds in een stoel op het bijna verlaten strand van Scheveningen. De zonsondergang is een perfecte afsluiting van een prachtige dag.
,,De foto is gemaakt tijdens de zonsondergang in de Binnenveldse hooilanden, tijdens het golden hour. Er vlogen een paar ganzen door de foto en op de achtergrond de skyline van Veenendaal. De zonsondergangen zorgen vaak voor een spannend en romantisch beeld.
,,Dit is Zoë, mijn katje van ruim 1 jaar. Zij wilde op 19 juli (bijna 40 graden) ook even spelen met het water in het badje in de achtertuin.
,,Een hele warme zomerdag in de tuin! Zo warm, dat de peanut-bar van de vogels is gesmolten.
,,Je hoeft niet ver te reizen om iets moois te zien. Deze foto is op vrijdag 22 juli genomen vanuit Opheusden met zicht op de Rijn en de Cuneratoren in Rhenen.
,,De foto is gemaakt tijdens de crosswedstrijd bij de Schalm in Renswoude. Er is toestemming van de ouders verleend om de foto te sturen. Deze talentvolle jonge dame is Julia Rebergen.
Dikkebandenrace, 70e Ronde van Ochten.
,,Hier een foto met een veld vol met prachtige zonnebloemen en veldbloemen dit i.c.m. een mooie blauwe lucht. Meer zomers wordt het niet denk ik?Daar wordt een mens toch vrolijk van? Ik namelijk wel!
Foto is genomen nabij de trimbaan aan de rand van het bos bij Rhenen op zondag 24 juli.
,,Groep 8 van de basisschool had aan de afdeling houtbewerking van de dagopvang Boschwijk Bartimeus gevraagd mee te denken over een afscheidscadeau voor hun school. Samen kwamen we op het idee om een insectenhotel te maken, immers het bestaande was in vergaande staat van aftakeling. Zo gezegd zo gedaan. Bij de houtbewerking samen met de cliënten een houten frame gebouwd en van restanten geschaaf betonplex stukken voor de kubussen gezaagd en gaten geboord voor de montage. Ook werden er bamboestukken op maat gezaagd en hout van gaten voorzien. De rest moesten de leerlingen doen. Zo werd doorn hun ieder z’n eigen kubus in elkaar gezet en gevuld, met bamboe, hout en cacaodoppen. Ook werd elke kubus voorzien van de voornaam van elke leerling. Het verder in elkaar zetten van het insectenhotel werd gedaan met behulp van ouders. Zij hebben ook het hotel geplaatst.
,,Onze kleindochter geniet van de zee bij ondergaande zon op het stand van Valras-Plage in Zuid-Frankrijk!
,,Onze kleindochter maakt een handstand bij ondergaande zon op het strand van Valras-Plage in Zuid-Frankrijk!
,,Het kleurrijke Nyhavn met zijn gezellige terrassen en restaurants in Kopenhagen. Foto is gemaakt op 23 juni 2022 tijdens onze vakantie daar.
,,Deze foto heb ik op dinsdag 26 juli genomen tijdens mijn vakantie in Labégude, een plaatsje in het zuiden van Frankrijk. Bij deze foto hoort een leuk verhaal. Vanwege de hoge temperaturen hebben we een opblaaszwembad naast ons vakantiehuis neergezet. Op een gegeven moment was er een vlindertje in het zwembad gevallen, misschien zocht hij net als wijzelf ook naar verkoeling. Hij was zo nat geworden dat het leek alsof hij het niet meer zou redden, maar mijn zusje heeft het vlindertje voorzichtig uit het water gepakt en op haar hand laten drogen totdat hij weer kon vliegen. Dit is wat je zit op de foto. Even later vloog het vlindertje weer vrolijk verder. Deze foto is belangrijk voor mij omdat het de eerste foto is van onze eerste vakantie in Frankrijk sinds de uitbraak van de pandemie. Frankrijk is voor mij een bijzonder land omdat ik hier veel goede herinneringen heb.
,,Thuisblijven is geen straf met het uitzicht vanuit mijn appartement!
,,Nadat ik en mijn fiets waren overgevaren van Zwartsluis naar Genemuiden trok dit monument uit 1922 mijn aandacht: precies 100 jaar geleden verdween de pont in de golven en elf mensen verdronken, waaronder de burgemeester, zijn vrouw en de veerman. Gelukkig kwam ik veilig over.
,,Vroege ochtend aan het water.
Ik was om een uur of 6 wakker en zag dit op mijn derde dag van de vakantie bij Workum.
,,Op zondagmiddag (24 juli) genieten wij aan de Rijn van zand en water. Op de foto zijn onze drie dochters (3, 5 en 9) heerlijk aan het zwemmen.
Het is zo heerlijk, want naast zand en water is er verder niets nodig voor een fijne tijd met elkaar en zo dicht bij huis.
Neline Budding maakte deze foto aan de Rijn. ,,Het is zo heerlijk, want naast zand en water is er verder niets nodig voor een fijne tijd met elkaar en zo dicht bij huis.
,,Op 'speelvliegvakantie' in onze achtertuin in Veenendaal-Oost. Zelf bedacht door onze zoon Tim. Voor mij is de foto bijzonder omdat Tim zelf zo creatief is geweest om te bedenken wat een echte zomerse foto is voor de zomerfotowedstrijd.
,,De volle maan vanaf ons vakantieadres in de Peloponnesos, Griekenland. Waanzinnig hoe de maan een pad schijnt op het water.
,,Bob trok de warmte niet meer vorige week in Veenendaal.
,,Bij Brouwersdam wordt veel kitesurf en windsurf beoefend door de golven en de wind die daar altijd waait.
,,Eerste keer kamperen voor Joris (2) in Groesbeek. Alleen al het vliegengordijn van de caravan is een groot succes!
,,Hierbij een foto, gemaakt begin juli in eigen tuin. Na veel pech met kippen en vossen, hebben we een zorgzame moederkip met één kuiken. Enthousiast de wereld verkennen en alles leren van moeder...
,,De zomervakantie goed beginnen aan het Lago Maggiore. Onze zoon Mauran springt er graag in! Heerlijk onbevangen genieten.
,,Deze foto is geschoten op de Markt in Steenwijk, moeder en kind hadden veel plezier bij de fontein.
,,Een kopje thee op het balkon van een typisch Duits hotelletje met bloembakken in de Alpen in Duitsland. Met op de achtergrond de bergen.
,,SØNDERSTRAND op Rømø Denemarken. Europa's breedste zandstrand. Met de getijden loopt het onder en geeft het dit soort spiegeling met zonsondergang.
,,Deel van de Marsk tower in Denemarken. Prachtig sculpuristische wenteltrap.
,,Zomervakantie op Rømø Denemarken. Dit is Lakolkstrand.
De Berkt in Bergen op Zoom.
,,Na covid het Prattenburgse bos in. Dit takje vangt mijn blijheid. Goud! Ik mag weer! Ik ben weer beter.
,,Deze foto is gemaakt op 21 juli 2022 in Kroatië in het natuurpark van de watervallen van Krka. Het was een hete dag, dus ik zocht verkoeling onder een waterval! De foto is gemaakt door mijn moeder
,,Alle zorgen opzij voor de schitterende azuurblauwe zee op een boottocht langs de Blue Caves, Zakynthos, Griekenland.
,,Altijd weer een ‘thuiskomen’, zonnebloemen in Frankrijk, we zijn er weer!
,,Deze foto heb ik gemaakt. Gewoon in Nederland, in Bergen aan Zee op een doordeweekse avond aan het strand.
Dit is zo bijzonder: je hoeft geen lange afstanden meer te reizen. Wat wil je nog meer? Dit is mijn zus.
Deze foto is gemaakt op het Schotse eiland Lunga. ,,Hier heb je een grote kolonie papegaaiduikers. Al jaren vind ik dit de meest intrigerende vogel. De meeste tijd zijn ze op zee, maar in juni komen ze aan land om voor hun nageslacht te zorgen. Dit is o.a. de reden om vroeg naar Schotland af te reizen. Zo blij dat het goed weer was deze dag. Geweldig genoten! Het contrast van de felle kleuren van de vogel tegen de blauwe zee maakt dat ik deze foto inzend.
,,Heerlijk na een hete dag afkoelen bij het haventje op de boulevard in Rabac (Kroatië) en genieten van dit rustgevende uitzicht.
,,Een foto van broertjes en zusje in eigen tuin in Veenendaal. Lekker buiten spelen in de zomer! Deze kleine momenten vol plezier, maken elke dag bijzonder.
,,Dit is een van de mooiste plaatsjes van Spanje, Lumpiaque, waar we bij de ondergaande zon lekker konden eten.
,,Bommen Berend. Kunst in landschap. Bijzonder, omdat ik zoiets tegenkomt tijdens fietstocht, en ze gaan echt richting Duitsland.
,,Dit is ons kleinzoontje van 3 jaar. De foto is op 16 juli jl. gemaakt in Kwintelooyen.
,,Foto's gemaakt in Rhenense bossen, 29 juli, Bijzonder: Bloemenakker. 
Zomer, Levende kleuren.
,,Foto's gemaakt in Rhenense bossen, 29 juli, Bijzonder: Bloemenakker. 
Zomer, Levende kleuren.
,,Foto's gemaakt in Rhenense bossen, 29 juli, Bijzonder: Bloemenakker. 
Zomer, Levende kleuren.
,,Hierop staan mijn man en jongste zoon terwijl ze net hebben gezwommen en van het uitzicht genieten. Lanserseemeer in Oostenrijk.
,,Onze dochter Fem in zee bij Blue bay Curaçao.
,,In deze auto Cinquecento heb ik heel wat ritjes gemaakt.
Deze 500 is ruim veertig jaar oud en rijdt nog elke dag.
,,Deze foto is gemaakt op station Veenendaal-West vlak voordat de zomervakantie begon in juni dit jaar. Als opa en oma gingen we op pad met onze twee kleindochters Nikki en Jessi naar Utrecht. Een spannende aangelegenheid en het duurde erg lang voordat de trein kwam. Daarom gingen de dametjes maar even lekker zitten wachten op het perron. Heerlijk om een dagje uit te zijn met onze kleinkids.
,,Een foto van het centrum van Guillestre (Frankrijk). Ik was op stap met mijn camera en werd verrast door het straatbeeld. Dit dorp is echt een aanrader om te bezoeken.
,,Een mooie foto van Serre Poncon. Omdat het niet gesneeuwd heeft staat het waterpeil heel laag (winterpeil in de zomer!!!) en zo zien we heel sterk de gevolgen van klimaatverandering. Normaal bedekt het water ook het stenen strand.
,,Een kruiwagen die aan de oever van het stuwmeer Serre Poncon in Frankrijk stond. Ik vond het een heel apart voorwerp bij het water en wilde dit artistiek weergeven. Hij wordt gebruikt door een kitesurfer om zijn surfboard naar het water te vervoeren.
,,Deze foto met ooievaars is gemaakt bij de Grift in de buurt, bij zonsopgang op 2 juli. Je zou bijna denken dat ik iets met silhouetten heb, maar dat ik niet zo.
,,Deze foto is gemaakt bij zonsondergang. Zelf vind ik deze het mooiste van mijn drie inzendingen. Wellicht leuk om te weten, is dat ik deze ook op Twitter gedeeld heb met Jochem Meyer. Van zijn televisieprogramma’s weet ik dat de grutto zijn lievelingsvogel is. Hij is gemaakt op 2 juni in het Binnenveld. Dus direct naast de Grift.
,,Deze is heel vroeg in de ochtend van 30 juli gemaakt. De vacht is dan ook nat van de dauw. En dat maakt hem in mijn ogen bijzonder. Deze foto is gemaakt bij de Mossel in Ede.
,,Een graanveld in de buurt van het Drentse Diever op deze fraaie zomerse zondag.
,,Deze foto is gemaakt in de baai van Roses in Spanje, waar we vanuit Zuid-Frankrijk een dagje naartoe gereden zijn. Op de foto zie je onze dochters die proberen voor de foto samen op de opblaasbare krokodil te klimmen, wat mislukt. Ik sta behoorlijk ver het water in om de foto een beetje van dichtbij te kunnen maken.
,,Ik wil graag deze foto insturen omdat het een mooie weergave is van een dagje Henschotermeer.
Dat was op 18 juli.
Opa en oma waren met de kinderen en kleinkinderen een dagje afkoelen aan het Henschotermeer.
De fotograaf is onze zoon en geeft toestemming de foto in te sturen.
Er gebeurt heel veel op deze foto en daarom leuk om naar te kijken.
,,Deze foto is gemaakt in het natuurgebied Les grands causses, in Frankrijk in de Aveyron. Een stuk natuur, dat staat op de Unesco Werelderfgoed lijst. Ongerept, stil en mooi. Genieten! Heerlijk om even te zwemmen onder de waterval, je helemaal zen te voelen in de natuur.
,,Vaartochtje op het Eemmeer vanuit Spakenburg.
,,Noorwegen Jacobselve aan de Barentszzee en een rivier die Noorwegen en Rusland van elkaar scheiden. Daar waar in deze periode de zon niet onder gaat, is het voor ons niet denkbaar op het moment dat we daar waren op 22 juni 2022 wat er zich allemaal afspeelt aan de overkant.
,,Nichtje Femke de Ruig (8) wilde heel graag zelf ook een vlieger zijn, en trok daarvoor speciaal haar huispak met vleugelmouwen aan!
We hebben smakelijk gelachen om haar bijzondere idee en vliegpogingen.
,,Veenendaal staat voor verbondenheid en zorgen voor elkaar. Onze Brederodelaan is, komend vanaf de Vondellaan, verdeeld in oneven en even nummers. De oneven en overwegend 65+ers hebben zich samengepakt en bedacht dat een jaarlijks treffen beter werkt dan telefoon en af en toe een mailtje. Hier op de foto is daarvan iets van de verbinding en saamhorigheid te zien. Met dank aan restaurant Zeldzaam uit de Sandbrinkstraat en met name diens eigenaar Koen Soeterik voor het verzorgen van een voortreffelijke barbecuemaaltijd met kok.
,,Kids Seaview Kroatië.
,,Samen met onze kinderen en vrienden (met hun kinderen) maken we elke zomer prachtige bergwandelingen. Maar zo vanuit een grauw dal door de wolken heen de zon in hadden wij nog niet eerder ervaren. We hebben uitgebreid genoten van dit uitzicht.
De foto is gemaakt op 20 juli, dagje naar Egmond aan zee met 3 van onze kleinkinderen. De voetballende kinderen: de lol van het samen bezig zijn spat van de foto af.
De foto is gemaakt op 20 juli, dagje naar Egmond aan zee met 3 van onze kleinkinderen. Onze kleindochter had in haar eentje dit zandballetjeshart gemaakt en liet het ons trots zien....dan smelt je toch!!
Héérlijk nagenieten van een zomerdag in Egmond aan Zee.
Genieten van een suikerspin bij het dierenkampje Dragonder in Veenendaal. Daar was een kindermiddag vandaag, donderdag 11 augustus. De kinderen konden konijnen knuffelen, ballon laten maken, met de pony wandelen en op het springkussen. Als extraatje konden ze een stempelkaart krijgen waarmee ze ijs, limonade, broodje knakworst en suikerspin konden krijgen. 
De inspiratie kwam, doordat haar broer een stuk aan zijn kin had hangen, nadat hij een hap genomen had. Toen hebben we allemaal er maar een mooie baard of snor van gemaakt en daarna lekker opgegeten. Een grappig moment. Op de foto is Elise Suvé te zien, onze dochter.
Een prachtige wandeling vlakbij Slenaken tijdens onze vakantie in Zuid-Limburg. Op een 'bruggetje' even naar het stromende water kijken met z'n vieren... Annelie, Anne-Ruth, Geert en Hannah.
Een prachtige wandeling tijdens onze vakantie in Zuid-Limburg, met een onverwacht leuk pauzeplekje onder de bomen... waar de kinderen spontaan op een grote steen gingen zitten en een leuke foto ontstond.
Annelie, Anne-Ruth, Geert en Hannah.
De eerste ontmoeting met de zee op zijn eerste verjaardag! (04-08-2022, Langevelderslag).
Een lekker cakeje eten bij opa en oma op de camping de Holle Poarte in Makkum, Friesland. Altijd weer een gezellige tijd met de kleinkinderen op de camping.
Deze foto is gemaakt tijdens een 6-kamp op camping d’ Oute Poppe in Kerkwerve. Bij dit onderdeel moet de persoon 4 bekertjes water overbrengen van de ene zijde naar de andere zijde van het veld. Hierbij mocht ieder aanwezige met een natte spons proberen de bekertjes er vanaf te gooien.
11-08-2022: Duinen van Ouddorp (strand), zonsondergang om 20:39 uur.
Catching the sun als fun op camping It Soal in Workum Friesland. Iedere avond genieten samen met mijn man John. (augustus 2022)
Mijn zoon Dion, heerlijk dobberend en genietend van de ondergaande zon in Kroatië. Even geen computer of mobiel. Deze foto geeft voor mij het ultieme vakantiegevoel weer!
We waren begin juli een week in Limburg op vakantie. We genoten van de rust en de prachtige natuur. De foto is genomen tijdens een wandeling langs het riviertje De Worm, een zijriviertje van de Roer. Het was daar heerlijk rustig en we kwamen er wéér tot de conclusie dat Nederland zúlke mooie plekken heeft!
13 augustus 2022, Vulkaaneifel, Duitsland. De laatste vakantiefoto met de mooiste boom in de buurt. Tegen de ochtendzon in!
16 juli in de Cultuurfabriek. Terwijl grote zus een workshop doet bij de bieb en mama bijkletst met haar vriendin, gaat prinses Eliza op in haar eigen wereld.
Deze mooie blikvanger staat voor het vliegveld Texel International Airport en bij hotel De Vlijt Texel in De Cockdorp.(Vanuit onze hotelkamer hadden we prachtig zicht op het komende en vertrekkende vliegverkeer en springende parachutisten.)
'Op spreekuur bij de chirurgijn.' Een super gezellig en interactief dagje uit in het historisch museum het Archeon.
Geweldige ervaring om met een rondvlucht boven Texel mee te kunnen vliegen. Met dank aan de piloot!
Deze foto van mijn vrouw en zoontje is gemaakt in ons vakantiedorp Saint-François-Longchamp, vlak bij de Col de la Madeleine in de Franse Alpen. Ik vind hem bijzonder, omdat het in een silhouet de kern van onze vakantie weergeeft: lekker actief genieten van de prachtige natuur in de bergen!
Deze foto toont een ontspannen moment tijdens het vissen op de Diemelsee.
Op deze foto is goed te zien hoe laag het water in de Edersee staat.
,,Zonsondergang op Tenerife. 
Palmbomen en zon: het echte vakantiegevoel.
,,Een van de vele mooie bergdorpjes die we tegen zijn gekomen bij onze rondrit door Spanje.
,,Op het strand van Egmond aan Zee zweefde deze paraglider boven ons terras, zo vrij als een vogel.
,,Hollands glorie opgesnoven, geen lange files en luchthavenstress, heerlijk in eigen land.
,,De foto is op 8 augustus genomen, vanaf ons balkon van De Gersteveldflat. Als titel zou ik het 'Vluchten voor de stikstofuitstoot' willen geven.
,,Foto vanuit Casa Achtertuin: koel kapsel.
,,Poolparty in Turkije. In zo'n groot bad was het natuurlijk dikke pret met al dat schuim.
,,De caissière bij de Wildernis keek me aan en glimlachte: 'U mag hem meenemen als u hem zo mooi vindt. Wij kunnen deze plant niet meer verkopen omdat hij te ver heen is.' Ik kreeg hem aan het begin van de zomervakantie en na 4 weken was hij uitgebloeid. Maar nu zit hij weer boordevol knopjes. Hoopvol!
,,Zicht op het Gardameer in Italië vanaf het restaurant. Wat een prachtig land.
''Wat was onze Lisa blij toen ze bij ‘de Oldemeyer’ aan kwam, en zichzelf op de bus zag staan!
,,Vroeg uit bed tijdens een logeerpartij bij opa en oma want we gaan herten spotten bij Plantage Willem III in Elst. Jammer genoeg was het erg mistig maar zagen we wel konijntjes”
,,Een dag wandelen op de oude koffieplantage Peperpot kom je nog allerlei dieren tegen o.a. deze salamander die bijna niet opvalt in de omgeving.
,,Tijdens een uitstapje naar 'Cola kreek' is het ook dolle pret.

Het wordt cola kreek genoemd vanwege de donkere kleur van het water in de kreek.

De donkere kleur komt door allerlei bladeren die onderweg in de kreek terecht komen.

In deze aktie foto komt de cola kleur van het water heel goed in beeld.
,,Van 9 t/m 28 juli 2022 met de hele familie op vakantie naar Suriname.

Pa en Ma, 3 dochters met aanhang en 3 kleinkinderen.

Bij ons appartement was een zwembad en dat is wel nodig met de tropische temperaturen.

Op de foto is de zon al bezig onder te gaan maar accentueert nog net de kleuren van de bal.
Een heerlijke week vakantie in Zeeland, daar hoort natuurlijk een zonsondergang op het strand bij. Onze zoon Niek (7 jaar) mocht een heet hapje nemen.
,,Deze foto's zijn vorige week gemaakt in Italië. 
Op de foto is mijn 10-jarige Franse bulldog Oscar te zien die voor het eerst met ons in Italië is geweest. De ene foto is gemaakt in Venetië waar wij op een camping zaten en de andere foto is van een dagje Gardameer. 

Deze foto's zijn voor mij speciaal omdat Oscar voor het eerst zo ver op vakantie mee is gegaan. Vorige maand is hij 10 jaar geworden en dat is al een behoorlijke leeftijd. Ik ben zo trots op hoe hij het heeft gedaan; de lange reis met de auto, het verblijf op een camping en het warme weer. Maar wij hebben de vakantie ook aan hem aangepast. Het is net als met kinderen.... als hij het fijn heeft, heb ik het fijn!
,,Deze foto's zijn vorige week gemaakt in Italië. 
Op de foto is mijn 10-jarige Franse bulldog Oscar te zien die voor het eerst met ons in Italië is geweest. De ene foto is gemaakt in Venetië waar wij op een camping zaten en de andere foto is van een dagje Gardameer. 

Deze foto's zijn voor mij speciaal omdat Oscar voor het eerst zo ver op vakantie mee is gegaan. Vorige maand is hij 10 jaar geworden en dat is al een behoorlijke leeftijd. Ik ben zo trots op hoe hij het heeft gedaan; de lange reis met de auto, het verblijf op een camping en het warme weer. Maar wij hebben de vakantie ook aan hem aangepast. Het is net als met kinderen.... als hij het fijn heeft, heb ik het fijn!
,,Dit is mijn lieve kleinzoon Cas (2) die op vakantie is in de Ardeche in Frankrijk. Hij is helemaal blij aan het rennen en genieten van het mooie oude stadje met zijn smalle straatjes zonder auto's.
,,De foto is deze maand nog gemaakt tijdens onze vakantie in het naburige Duitsland. Al varend op de Forggensee genieten van het ultieme zomergevoel, water, mooi weer, relaxend onderuitgezakt, drankje erbij en een prachtig uitzicht.
,,Graag doen wij mee aan de zomerfotowedstrijd in de Rijnpost. Op de foto is onze dochter Britt van 9 jaar te zien. Ze kijkt in de haven van Alcudia in Mallorca over het water. Het was dit jaar zo warm in Spanje dat we vaak pas 's avonds erop uittrokken om de omgeving te verkennen, zoals hier op de foto.
Jannie Roelofsen zond deze foto van een kleurrijke vlinder in. ,,Op vakantie ben je wat meer bewust van en heb je meer oog voor de natuur. Dan zie je ook wat een bedrijvigheid er is rond een bloem."
Jannie Roelofsen zond deze foto van een kleurrijke vlinder in. ,,Op vakantie ben je wat meer bewust van en heb je meer oog voor de natuur. Dan zie je ook wat een bedrijvigheid er is rond een bloem."
Jannie Roelofsen zond deze foto van een kleurrijke vlinder in. ,,Op vakantie ben je wat meer bewust van en heb je meer oog voor de natuur. Dan zie je ook wat een bedrijvigheid er is rond een bloem."
,,Met de moeders naar de Zandschulpturen.
,,Ben je in de vakantie jarig, mag je maar 1 auto uitzoeken! (Winkel in Tholen).
,,Hierbij stuur ik een foto in van j.l zaterdagmiddag van de Vuelta. De foto is gemaakt van de kopgroep op de Rijnbrug in Rhenen door Wim van de Bovenkamp (#wimfotografie).
,,Hierbij stuur ik een foto in van j.l zaterdagmiddag van de Vuelta. De foto is gemaakt van de kopgroep op de Rijnbrug in Rhenen door Wim van de Bovenkamp (#wimfotografie).
,,Deze foto maakte ik in onze zomervakantie tijdens een wandeling bij het Oeschinenmeer in Kandersteg (Zwitserland)
Het was 14 juli 2022; een warme zonnige dag. Ik vond het zo'n prachtig gezicht. Dit stel wat zo heerlijk samen geniet van iets heel gewoons: aan een watertje zitten met je voeten bungelend in het water.
Lekker genietend van het zonnetje en het uitzicht. Wat heb je eigenlijk nog meer nodig om te genieten? Ik moest het vastleggen. Geluk zit hem in heel gewone dingen.
,,Deze foto maakte ik 16 augustus 2022 in het Goudse Hout (Gouda). Ik had omadag en was met mijn kleinzoon van 3 op de fiets naar Natuurspeeltuin Eldorado. Het was een warme dag en hij vond het heerlijk om te spelen in de waterstroompjes en te klauteren op de boomstammen. Het duurde niet lang of zijn benen zaten onder de modder. Genieten! Toen hij even later op een houten uitkijkhut stond kon ik het niet laten om zijn modderbenen op de foto te zetten. Bewijs van een geweldige zomermiddag!
,,Deze foto maakte ik vanaf een bootje op de Afgedamde Maas. 10 augustus 2022. Het was een tropische dag en we zochten wat verkoeling op het water. De zon ging langzaam onder en op de Maasdijk bij Aalburg zag ik deze twee vrouwen samen fietsen. Een heerlijke fietstocht op een warme zomeravond. Waarover spraken zij die twee daarop de dijk? Ik zal het wellicht nooit weten. Maar hun aanwezigheid op de dijk maakte het plezier van mijn boottochtje groter. Hun schaduwportret in de ondergaande zon was een prachtig gezicht. Zij genoten van een gezamenlijk fietstochtje; ik genoot van het zien van hun silhouet tijdens mijn vaartochtje. En ze wisten het niet eens.
,,In juni 2022 gemaakt ergens op de Waddenzee: Vanuit Harlingen met een historische viermaster wezen 'droogvallen op het wad'. Wat een ervaring om in alle stilte rond te slenteren op de bodem van de zee!
,,Augustus 2022 in de achtertuin: Waar is het beter toeven dan in de achtertuin zittend in het opblaaszwembad met een boek en een drankje bij de hand, een parasol boven je hoofd!
,,Augustus 2022 aan een recreatieplas nabij Arnhem: Als er geen boompje beschikbaar is hebben we gelukkig onze parasols nog!
,,Deze prachtige lucht boven Veenendaal verdient het om gezien te worden samen met de twee molens. De foto is gemaakt op 21 juni 2022 om 22.17 uur vanuit ons appartement aan de Wilhelminastraat.
Met mijn kleindochter heel vroeg aan de wandel in het bos.
Deze foto is op 6 augustus gemaakt in de Betuwe en laat een grote steur zien die statig langs kwam zwemmen. Dat is ook de reden waarom ik de foto zo mooi vind: een dier helemaal in zijn element, figuurlijk en letterlijk in de wolken!
De foto is genomen op 14 augustus 2022 in ST James’s Park London. Op de foto is een eekhoorn te zie die er van houdt om op de foto gezet te worden.
Een geweldige zomer avond aan de Rijn waar uit de omgeving mensen komen genieten op de fiets, op het terras bij Moeke, op het water, in het natuurgebied of zoals hier, vissend met het laatste licht op een piertje.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie