Afbeelding
Pixabay

Veenendaal stemt in met eenmalige uitkering

Politiek

VEENENDAAL Het college kan instemmen met de landelijke afspraken om de ambtenaren eenmalig een uitkering te geven in december. Dit is afgesproken tussen de gemeentelijke werkgevers en de vakbonden, omdat de onderhandelingen over de nieuwe CAO niet willen vlotten.

De overleggen zijn al een tijdje bezig waarbij het loonbod en de looneis in het begin ruim acht procent uit elkaar lag en nu net iets eronder. ,,De eenmalige uitkering is een punt dat nu al bij de CAO onderhandelingen tussen het VNG en de vakbonden is afgesproken. Alle medewerkers die onder deze gemeente CAO vallen komen in aanmerking voor een eenmalige uitkering 2022. Dit gaat om 750 euro naar rato voor mensen tot en met schaal 8 en daarboven eenmalig 375 euro’’, noemt wethouder Marco Verloop. De onderhandelingen over de CAO lopen nog steeds, maar hiermee krijgen de werknemers bij de gemeenten in ieder geval vast wat geld in deze dure tijden.

INSTEMMEN ,,Alle gemeenten is gevraagd of zij in kunnen stemmen op dit punt. Daarom is er een ledenraadpleging. Dit college kan hier mee instemmen. Er is daarnaast een groep mensen die wel voor de gemeente werkzaamheden doen, maar het ligt eraan of zij onder deze CAO vallen of zij deze eenmalige uitkering ontvangen’’, verduidelijkt Verloop. Eerder was hier in de raad vragen over gesteld, maar de lonen zijn bepaald in de CAO waaronder iemand werkzaam is. Ook al werken mensen bij een ander bedrijf, gedetacheerd, zij ontvangen het salaris dat is afgesproken in de overeenkomst voor hun werkgever. Een extraatje moet dan ook bij die werkgever zijn afgesproken.

door Peter Kuijpers

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 6 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 9 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 21 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 23 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV gisteren
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46