Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Raad stemt unaniem in met fusie Patrimonium en Veenendaalse Woningstichting

22 april 2022 om 08:10 Politiek

VEENENDAAL De gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor de voorgenomen fusie van Patrimonium en de Veenendaalse Woningstichting. Het college had gevraagd om geen wensen of bedenkingen te uiten over dit voornemen en dat is dus ook niet gebeurd. De fusie van de woningcorporaties moet meer kansen gaan bieden en een sterke, financieel en op Veenendaal gerichte organisatie opleveren. Voor de huurders zouden er in de praktijk niet veel veranderingen zijn.

door Arjan van den Berg

Voordat het besluit met unanieme steun definitief kon worden afgehamerd, hadden twee partijen een stemverklaring. Fractievoorzitter van D66 Maud Veraar vond de fusie op zich een goede zaak, maar vond het jammer dat de gelegenheid niet werd aangegrepen om meer ambitie te tonen, zoals het gasvrij maken van bestaande woningen in 2040 in plaats van 2050. ,,De coöperaties kunnen juist op dit vlak het goede voorbeeld geven en ambitie tonen. Maar hoewel we dus vluchtig dachten aan een motie, gaan we er voor nu vanuit dat het college, zeker gezien alle recentelijke ontwikkelingen, mogelijk extra gas gaat geven bij het actualiseren van de prestatieafspraken. Die zullen we, zeker op het gebied van duurzaamheid, blijven volgen.”

De SP had Jan Breur, die de voorzitter van dienst was, ingefluisterd dat de partij op zich geen groot voorstander van megafusies was, maar het in dit geval toch nodig achtte. De partij is blij dat de nieuwe coöperatie vooral Veens wil blijven en zal zich inzetten om dat in de toekomst ook zo te houden.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie