Wethouder Dylan Lochtenberg heeft in zijn portefeuille onder andere het dossier 'Werk en Inkomen', waaronder de bijzondere bijstand valt.
Wethouder Dylan Lochtenberg heeft in zijn portefeuille onder andere het dossier 'Werk en Inkomen', waaronder de bijzondere bijstand valt. Gemeente Veenendaal

Gemeente kijkt naar draagkracht bijzondere bijstand

29 oktober 2021 om 17:55 Politiek

VEENENDAAL De gemeente laat Cliëntenraad De Vallei kijken naar nieuwe beleidsregels voor de draagkracht bij bijzondere bijstand. Veenendaal voert dit beleid tevens uit voor de gemeenten Rhenen en Renswoude en ook deze willen graag deze regels eens tegen het licht houden. ,,De bijzondere bijstand is een tegemoetkoming die je bij de gemeente kunt aanvragen voor zaken waar je je niet op kunt voorbereiden’’, legt wethouder Dylan Lochtenberg uit.

De gemeente berekent of iemand in aanmerking komt voor een bijzondere bijstand aan de hand van de individuele omstandigheden en financiële situatie. ,,Mensen kunnen bijvoorbeeld plots te maken krijgen met ziekte en onverwacht hoge kosten. Dan kan een tegemoetkoming mogelijk zijn en hier willen we beleidsregels draagkracht bijzondere bijstand voor vaststellen. Ook de andere gemeenten Rhenen en Renswoude stemmen in hiernaar te laten kijken. Wel willen we voordat we hier over beslissen een advies van de Cliëntenraad De Vallei vragen. Zoals wij het nu berekenen zullen de nieuwe regels voor de meeste mensen positief uitvallen’’, aldus de wethouder. Veenendaal sluit aan bij de ‘niet-veel-maar-toereikend-criterium’ van het Sociaal Planbureau.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie