Afbeelding
Christine Glashouwer

Kindertheatermaker Ruth Bakker speelt jubileumvoorstelling in Veenendaal

Podiumkunsten

VEENENDAAL De artistieke duizendpoot Ruth Bakker speelt haar jubileumvoorstelling voor de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek. Dat laat zij weten in een persbericht.

Ruth Bakker speelt al 12,5 jaar kindervoorstellingen als het meisje Loet, waarmee ze met veel succes door het land toert. Ze treedt op in onder andere boekwinkels, bibliotheken, kinderziekenhuizen en theaters. Tijdens de Nationale Voorleesdagen speelt Ruth op zaterdag 28 januari om 11.00 uur in de bibliotheek van Veenendaal haar jubileumvoorstelling ‘LOET viert feest!’, waar ze al jaren haar voorstellingen mag spelen. Extra bijzonder, want ze speelt samen met haar golden retriever Mango, die ook een rolletje heeft. 

De 27ste Loet-voorstelling is er al en er komen er nog meer aan.  ,,Elk jaar maak ik twee nieuwe voorstellingen en komen er nieuwe kinderen bij die Loet leren kennen. Het is het allerleukste om te doen! Daarbij werk ik als kinderfotograaf, dus vervelen kom ik niet aan toe.”, lacht Ruth. 

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest in Nederland voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Het doel van de Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voor haar jubileum maakte ze een videoclip als Loet. Deze is te zien op YouTube op haar kanaal ‘Ik ben Loet’. Samen met meer dan 100 korte filmpjes waarin Loet je meeneemt op avontuur.

Reserveren voor de voorstelling aanstaande zondag kan via de website van de bibliotheek.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 3 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 8 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 11 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 23 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 2 feb, 16:58
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46