Afbeelding
Foto via Blox

Gratis Pizza in Utrecht op Bitcoin Pizza Day

16 mei 2023 om 16:41 Partnercontent

Op 22 mei is het zover, de dag waarop je gratis pizza kunt halen op het Vredenburgplein. Deze bijzondere gelegenheid markeert Bitcoin pizzadag, een feestdag die voortkomt uit het verhaal van de man die maar liefst 130 miljoen euro betaalde voor één pizza. Dankzij hem kunnen wij nu genieten van deze heerlijke traktatie. Het cryptobedrijf BLOX en Domino’s pizza slaan de handen ineen en delen op deze dag gratis pizza’s uit. Wat een feest!

Waar komt Bitcoin Pizza day vandaan?

Maar waar komt deze feestdag eigenlijk vandaan? Op 22 mei, dertien jaar geleden, vond een historische gebeurtenis plaats: de eerste betaling met Bitcoin. In 2010 kocht een persoon in Florida twee pizza’s met deze nieuwe digitale munt. Dit moment markeerde het begin van een compleet nieuw tijdperk. Toon Schraven van cryptobedrijf BLOX legt uit: “De eerste betaling met Bitcoin liet zien dat er een alternatief bestaat voor geld dat door overheden wordt beheerd. Naar mijn mening heeft dit zeker de toekomst.” Het is dan ook niet verwonderlijk dat Bitcoin nu zijn eigen feestdag heeft gekregen.

In de geest van deze feestdag willen BLOX en Domino’s iedereen op een toegankelijke manier kennis laten maken met de wereld van digitale valuta. Ze trakteren daarom op gratis pizza. Toon legt uit dat Bitcoin de wereld kan veranderen, vergelijkbaar met de impact van het internet. Hij benadrukt dat het huidige geldsysteem gebreken vertoont, waarbij geld uit het niets wordt gecreëerd en onbeperkt kan worden bijgedrukt. Bitcoin daarentegen is schaars, bestand tegen censuur en gedecentraliseerd. Het is een open en toegankelijke valuta voor iedereen, net als pizza.

Twee prijzige pizza’s

Voor de persoon die destijds de pizza’s kocht, heeft Bitcoin pizzadag echter een iets andere betekenis. Hij betaalde destijds 10.000 Bitcoins voor de pizza’s, wat nu per stuk ongeveer 130 miljoen euro waard zou zijn. Een behoorlijk dure pizza dus! Een belangrijke les dat zelfs de kleinste aankopen in het verleden grote waarde kunnen krijgen.

Wil jij ook genieten van een gratis pizza? Zorg er dan voor dat je op maandagmiddag 22 mei tussen 16.00 en 19.00 uur op het Vredenburgplein in Utrecht bent. Daar deelt BLOX de pizza’s uit. Houd er wel rekening mee dat je ouder moet zijn dan 18 jaar om in aanmerking te komen voor een pizza. Dit heeft te maken met het BLOX-account dat je moet aanmaken in ruil voor de pizza. Laat je account zien via de BLOX-app en je kunt genieten van een paar overheerlijke pizzapunten. Smakelijk eten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie