Afbeelding
Photo by Jan Zinnbauer on Unsplash

Wat zijn de goedkoopste luxeauto’s die je in 2022 kunt kopen?

6 januari 2022 om 13:31 Partnercontent

Steeds meer Nederlanders vinden het belangrijk om op de wegen in ons land te rijden in een luxe model. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, al zijn er genoeg luxeauto’s verkrijgbaar op de markt die niet zoveel geld kosten als je mogelijk verwacht. Zelfs modellen van Cadillac, Lincoln, Audi en BMW hoeven geen 50 duizend euro kosten. Alsnog veel geld natuurlijk, maar het is in ieder geval al een stuk betaalbaarder dan de mooiste Ferrari. De goedkoopste autoverzekering zul je desondanks alsnog niet af kunnen sluiten als je een van de onderstaande luxeauto’s hebt gekocht. 

Lincoln Corsair

De Corsair was nog niet zo lang geleden geheel nieuw en kreeg verbeterde technologie en een verfijnder interieur dat het soort luxe weerspiegelt dat Lincoln wil bereiken. En voor 2021 kregen de aandrijflijnopties nog een optie: een plug-inhybride die een 2,5-liter viercilindermotor koppelt aan een elektromotor. De niet-hybride aandrijflijnen blijven hetzelfde: in zijn basisuitrustingsniveau biedt de Lincoln een 2,0-liter viercilinder met turbocompressor en voorwielaandrijving. Om vierwielaandrijving, de krachtigere 2,3-liter turbomotor of een aantal luxe functies te krijgen, moet je behoorlijk wat meer geld neerleggen. Op Overstappen.nl zul je dan ook een duurdere autoverzekering af moeten sluiten.  

Cadillac CT4

Nu, in zijn derde jaar, is de Cadillac CT4 het instapmodel van dit merk en een van de twee sedans van de maker van zeer luxe vierwielers. De CT4 heeft dan ook een scherpe exterieurstyling en een fijn afgesteld chassis dat voldoet aan de behoeften van elke liefhebber, vooral wanneer hij is uitgerust met de optionele 2,7-liter viercilinder met turbocompressor en 307 pk. De verfijning van de CT4 strekt zich niet uit tot het interieur, waar de kwaliteit van de materialen door veel van zijn concurrenten wordt overtroffen. Dit is toch wel een nadeel van dit model van Cadillac.

Audi Q3

Audi’s Q3 betrad het modeljaar 2021 met één grote verandering, tenminste als het gaat om deze lijst: hij werd een stukje goedkoper. Deze verandering komt dankzij een nieuwe basismotor, een turbo 2.0-liter inline-vier met 184 pk. De Q3 wordt nu ook alleen aangeboden met twee uitrustingsniveaus, Premium en Premium Plus; de oude 228 pk sterke 2,0-liter viercilinder met turbocompressor wordt op beide uitvoeringen aangeboden onder de naam “45”. De Q3 voegt ook meer optionele technologie toe om het een nog aantrekkelijker aankoop te maken, inclusief een nieuw 12,3-inch instrumentenpaneel en een 10,1-inch infotainmentscherm. Luxe en relatief betaalbaar!

BMW X1

De BMW-getrouwen huilden hard toen de X1 van de tweede generatie voor 2016 arriveerde. Voor hen was het al erg genoeg dat de X1 een SUV was, maar de dwarsgeplaatste motor van de crossover en de standaard voorwielaandrijving waren een nog grotere overtreding. Toch moet je niet luisteren naar deze critici. De X1 is namelijk een praktische en plezierige kleine crossover met veel binnenruimte en een energieke rijdynamiek. Deze auto is op zichzelf al een aantrekkelijk pakket, maar dit wordt alleen maar beter gemaakt door de aantrekkelijke basisprijs. Dit is echt de kers op de taart! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie