Afbeelding
Foto van Preis_King via Pixabay

Zo bied je online veiligheid van bezoekers aan je webshop

26 maart 2024 om 14:21 Partnercontent

Online shoppen is helemaal ingeburgerd in Nederland. We bestellen het liefst alles online en laten het vervolgens thuisbezorgen. Daarbij is veilig online winkelen uiteraard van groot belang. Als gegevens van klanten in verkeerde handen komen dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Klanten kunnen hierdoor in grote problemen komen en de betrouwbaarheid van de webshop is ernstig in het geding en loopt vaak onherstelbare reputatieschade op. Het is daarom voor een bedrijf heel belangrijk om ervoor te zorgen dat online winkelen altijd veilig kan worden gedaan.

Hoe veilig is jouw netwerk?

Je kunt een IT scan laten uitvoeren om te weten hoe veilig jouw bedrijfsnetwerk is. Een ethisch hacker gaat aan de slag om te proberen in te breken en gegevens te bemachtigen. Uiteraard worden hier geen verkeerde dingen mee gedaan. Vooraf wordt een getekende verklaring gegeven dat van eventueel ‘buit gemaakte’ gegevens geen misbruik wordt gemaakt. Als het lukt om in te breken zal de hacker het bedrijf tips en adviezen geven om de gevonden lekken te dichten. Op die manier wordt de kans een stuk kleiner dat je bedrijf het slachtoffer wordt van een geslaagde hack aanval met alle vervelende gevolgen van dien. Met de juiste beveiliging kun je de data van zowel je bedrijf als van je klanten zo goed mogelijk beschermen.

Wapen je tegen phishing

Cybercriminelen worden steeds beter in het misleiden van argeloze internetgebruikers. Vaak wordt een website nagebouwd en worden klanten onder valse voorwendsels naar deze website gelokt om daar inloggegevens achter te laten. Als dat lukt dan kunnen gegevens van deze klant worden gestolen of aangepast zonder dat deze het in de gaten heeft. Met een phishing test kan worden gecontroleerd of jouw website of webshop onder vuur ligt bij hackers. Als er daadwerkelijk gegevens zijn gestolen dan is het natuurlijk zaak om je klanten hierover zo snel mogelijk te informeren. Zij kunnen dan maatregelen nemen zoals het wijzigen van hun wachtwoord.

Bewaar gegevens versleuteld

Het is heel belangrijk om gevoelige gegevens zoals namen, adressen en creditcard gegevens extra te beschermen. Bewaar deze altijd versleuteld. Dit betekent dat ze extra lastig zijn te kraken en te stelen. Als je gebruik maakt van bekende betaal platforms zoals Mollie Pay dan worden betalingen altijd veilig verwerkt. Het is voor klanten prettig als ze uit meerdere betaalopties kunnen kiezen, maar zorg er altijd voor dat deze goed zijn beveiligd. Wil je optimale veiligheid bieden dan kun je een klant de mogelijkheid te bieden om zelf een betaling over te maken via de eigen bank. Dan gaat de betaling volledig buiten jouw webshop om en is er dus ook geen risico op het lekken van gegevens. Natuurlijk kan niet alles worden voorkomen. Mensen die online winkelen moeten ook zelf op hun hoede zijn om te voorkomen dat ze worden opgelicht. Hiervoor worden regelmatig voorlichtingscampagnes gelanceerd door de overheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie