Afkoppelcoach ,Lanny Olie
Afkoppelcoach ,Lanny Olie Koen Verheijden

Praktijkdag regenpijp afkoppelen 5 november

13 oktober 2022 om 13:45 Overig Deel je nieuws

U heeft het vast al gemerkt: het klimaat in ons kikkerlandje verandert. Droge en hete zomers maken het voor planten moeilijk om voldoende water te vinden. Tegelijkertijd zorgen hoosbuien voor overbelasting van het riool. Hartstikke zonde want met al dit water kunnen we het grondwaterpeil juist op een hele simpele manier verhogen.

Gelukkig is er een simpele manier om dit water te benutten voor de tuin: namelijk door je regenpijp af te koppelen! Het afkoppelen van een regenpijp is heel simpel en kost zo`n 5 tot maximaal 20 minuten per regenpijp. Toch blijkt het in de praktijk vaak vragen met zich mee te brengen.

Daarom organiseert IVN-Veenendaal Rhenen in samenwerking met het project Heuvelrugtuinen op zaterdag 5 november een praktijkdag over het afkoppelen van een regenpijp. Bij het nieuwe gebouw van IVN-Veenendaal Rhenen, Prins Willem-Alexanderpark 317.

Tijdens een demonstratie laat regenwateradviseur Lanny Olie zien hoe makkelijk het is om een regenpijp af te koppelen. Je kunt het ook zelf proberen. Naast de demonstratie kun je verschillende mogelijkheden zien waarop je kunt afkoppelen. Heb je nog vragen? Dan is Lanny beschikbaar om vragen te beantwoorden. Lanny heeft maar één doel voor ogen: je wordt enthousiast en gaat er meteen mee aan de slag. Want regenwater in de tuin brengt letterlijk leven in de tuin! 

Aanmelden & vragen

De praktijkdag vindt plaats bij IVN Veenendaal-Rhenen, Prins Willem-Alexanderpark 317 van 10.00-12.00 uur. Inloop vanaf 09.45u. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang! Aanmelden kan via www.jouwheuvelrugtuin.nl.

Gratis kinderactiviteit

Tijdens de bijeenkomst is er voor kinderen een leuke activiteit waarbij we vogelnestkastjes in elkaar gaan zetten, zodat de ouders ongestoord mee kunnen doen! Voor de allerkleinste zijn er kleurplaten en gaan we poppetjes en beestjes maken van kastanjes en eikels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie