Afbeelding
Ted Walker

Sportservice Veenendaal verduurzaamt sportaccommodaties

2 november 2021 om 12:15 Overig

VEENENDAAL Sportservice Veenendaal heeft alle binnensportaccommodaties in Veenendaal succesvol verduurzaamd met ledverlichting. In oktober 2021 werd sporthal Rembrandt als laatste accommodatie volledig overgezet naar led. Deze ledverlichting is tot wel zeventig procent energiezuiniger.

Verduurzaming is ook bij Sportservice Veenendaal een belangrijk thema. Directeur Frank Hafkamp legt uit: ,,We vinden het belangrijk om actief mee te werken aan verduurzaming in Veenendaal. Met de voltooiing van de werkzaamheden bij sporthal Rembrandt, zijn al onze accommodaties volledig op led: het is beter voor het milieu en we besparen op lange termijn kosten.”

MOOI VOORBEELD Een mooi voorbeeld is Sportcomplex De Vallei. Het complex bestaat niet alleen uit het zwembad, maar ook het kantoor van Sportservice Veenendaal en Sporthal De Vallei. ,,Elke week ontvangen we duizenden mensen die komen zwemmen of sporten in de zaal. Het is een belangrijk complex waar mensen in beweging komen. Het complex is met zwembad De Vallei de grootste verbruiker, maar ook een mooi voorbeeld van verduurzaming. Zo maken we gebruik van warmte uit grondwater, hebben we ledverlichting op bewegingssensoren en zijn de daken van Sporthal de Vallei benut met ruim vierhonderd zonnepanelen”, vertelt Hafkamp.

SPORTVELDEN Naast de binnensportaccommodaties, worden ook de sportvelden verduurzaamd. Hafkamp: ,,Ook op onze sportvelden maken we goede stappen. Daarbij is het goed om te zien dat verenigingen zelf ook actief bezig zijn met verduurzaming, zoals het gebruik van ledverlichting en zonnepanelen.”

WINNEN Met de recente ledtransitie heeft Sportservice Veenendaal opnieuw een belangrijke stap gezet: ,,We zijn als organisatie goed bezig, maar we kunnen nog altijd winnen. We zullen dan ook, samen met de gemeente Veenendaal en de sportaanbieders de sportaccommodaties in Veenendaal de komende jaren blijven verduurzamen”, besluit Hafkamp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie