Jan en Rina Dupré loeren eind september nieuwsgierig naar binnen. Dit wordt de toekomstige woning.
Jan en Rina Dupré loeren eind september nieuwsgierig naar binnen. Dit wordt de toekomstige woning. Jan van den Brink

Wonen in Rhenense wijk Vogelenzang: ‘Geen kraaiende haan meer!’

27 oktober 2022 om 07:10 Nieuwbouw

RHENEN Jan (71) en Rina (67) Dupré zeggen vele jaren woongenoot te hebben gehad aan de Berkenlaan. Het was een huis naar hun zin. Het Rhenense echtpaar kijkt nu echter verlangend uit naar een van de nieuwe appartementen op de tweede woonlaag van een complex aan de Zanglijster. Onlangs namen ze een kijkje. Dit is het tweede deel over wonen in wijk Vogelenzang aan de rand van Rhenen.

door Henk Jansen

Jan Dupré en zijn vrouw Rina zien met de toewijzing van de woning hun schietgebed verhoord worden. ,,Zijn we eindelijk van die haan af, die elke ochtend dag om 04.30 uur zijn longen uit zijn lijf kraaide!”

VERANDERING Dat zegt Jan Dupré die van zijn hart geen moordkuil maakt. Zeker niet over de laatste woonjaren met zijn vrouw aan de Berkenlaan. Daar wonen ze al 48 jaar en ze hebben de wijk sterk zien veranderen. En zeker niet ten goede: ,,Ik vind het triest om het te moeten concluderen. Maar de nabije omgeving van de Berkenlaan is verworden tot een getto. Er woont van alles. Een ander woord hebben we er niet voor. Wij gunnen iedereen z’n woongenot, maar zoals nu de situatie in de buurt is hebben we niet lang hoeven na te denken om ons voor dit appartement in te laten schrijven. De eens zo mooie buurt rond de Berkenlaan is nu vergeven van stank. Elke dag wordt dat geroken. Er worden ook veel dieren gehouden. Zelfs een haan, die elke morgen om 04.30 uur vele omwonenden uit de slaap houdt.” 

SLEUTELS Het stel werd voor gek versleten om de verhuizing naar deze plek. Verlost van de haan zouden ze er veel geluidsoverlast voor terugkrijgen, van het verkeer dat dagelijks van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds, waaronder grote vrachtwagens van twee kanten de brug over komt. Jan Dupré: ,,Van hinderlijke geluidsoverlast is geen sprake. De appartementen zijn goed geïsoleerd. Vanuit onze woning kijken we naar de kruising bovenaan de Zwarteweg. Als de bomen, die in de buurt van ons appartement staan, op bepaalde momenten in het jaar niet veel blad dragen dan kunnen we ook nog een glimp opvangen van de Cuneratoren. Nogmaals, mijn vrouw en ik kijken echt uit naar het moment dat we de sleutel in het slot kunnen steken van ons appartement.” Inmiddels woont het echtpaar er al. Begin deze maand kregen ze de sleutels overhandigd.

Jan en Rina Dupré bij hun toekomstige appartement aan De zanglijster waar ze weer woongenot terug zullen vinden.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie