Burgemeester Hans van der Pas kijkt samen met kinderburgemeester Waled
op de app van de audiotour.
Burgemeester Hans van der Pas kijkt samen met kinderburgemeester Waled op de app van de audiotour. Jan van den Brink

Overhandiging van grote cheque aan het Jane Goodall Instituut

20 oktober 2021 om 09:00 Natuur en milieu

RHENEN Jane Goodalls, de inmiddels 87-jarige Britse bioloog, geldt als dé apenexpert van de wereld. In die rol geeft ze dierentuinen ook vaak advies. Een lange carrière als natuuronderzoeker en bioloog heeft haar de overtuiging gegeven dat er, ondanks de nijpende toestand van de planeet, vier redenen zijn om hoop te houden dat het tij nog gekeerd kan worden. In haar nieuwste boek ‘Het boek van de Hoop’ staat hier veel over te lezen.

Door Henk Jansen

In het jungle restaurant in Ouwehands Dierenpark werd dinsdagmiddag, voor een belangstellende gehoorzaal, gesproken over haar nieuwe boek en werd er een fikse cheque van 25.000 euro gedoneerd aan het Jane Goodall Instituut Nederland. Een eerder opgenomen interview met Jane Goodall, een vraaggesprek wat met de Britse bioloog werd afgenomen door de Nederlandse actrice Miryanna van Reedenwerd, werd via Zoom in het Junglerestaurant getoond.

Na de boekpresentatie en het interview met Jane Goodall werden de aanwezigen verzocht, zij het vrijblijvend, deel te nemen aan de ‘Aap – Audiotour’. Een luisterwandeling door de ogen van natuurstrijder Jane Goodall. Het Jane Goodall Instituut en Ouwehands Dierenpark werkten samen aan de realisatie van deze exclusieve audiotour, maar bovenal aan het natuur- en soortbehoud van primaten. De inhoud van de audio-tour is onder andere gebaseerd op haar nieuwe boek ‘Het boek van hoop’. 

De audiotour gaat langs zeven verschillende aapsoorten in Ouwehands Dierenpark. De Nederlandse luisterversie van het boek is ingesproken door actrice Miryanna van Reeden, die zich ook volop inzet voor natuurbehoud. Aan de Tour vanmiddag namen namens de gemeente Rhenen burgemeester Hans van der Pas en kinderburgemeester Waled Al Deyar Bakrle deel. Na afloop werden de genodigden weer in het Junglerestaurant ontvangen op een drankje en kreeg zij een surprise uitgereikt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie