Afbeelding
Gemeente Rhenen

Ook dit jaar weer bladkorven geplaatst in Rhenen

14 oktober 2021 om 15:13 Natuur en milieu

RHENEN De proef met de bladkorven in de gemeente Rhenen vorig jaar was een succes. De bladkorven werden veel en goed gebruikt. Daarom staan ze er ook dit jaar weer. Op dezelfde locaties als vorig jaar en op een paar nieuwe locaties. 

In de bladkorf mag alleen bladafval. GFT-afval kunnen inwoners in hun eigen GFT-kliko doen of brengen naar het afvalbrengstation. Takken, stronken, plastic, papier, puin, onkruid, kerstbomen of ander afval mag dus niet in de bladkorf. Als dit toch gebeurt, wordt de bladkorf verwijderd. Ook om ongedierte in de wijk te voorkomen.

De bladkorven worden elke woensdagochtend geleegd. Is de bladkorf vol, dan kan daarover een ‘melding openbare ruimte’ gedaan worden via de website van de gemeente. De bladkorven blijven staan tot eind december.

De gemeente Rhenen heeft nog een paar bladkorven over. ,,Heeft u veel bomen in uw buurt en wilt u weten of uw buurt ook een bladkorf kan krijgen? Vul dan het aanvraagformulier in op www.rhenen.nl (zoekterm: bladkorven).”

De bladkorven staan op de Beukenlaan (naast nummer 4, op grasstrook), Eikenlaan (naast prunus nummer 31 op verharding binnen het hekwerk en op gras ter hoogte van nummer 59), Nieuwe Veenendaalseweg (ter hoogte van nummer 152 ,198 en 222), Bergweg (tegenover nummer 12 en tegenover nummer 32), Ericalaan (achter de GEPP op de Mimosalaan), Domineesbergweg (tegenover nummer 66, op grasstrook), Levendaalseweg (naast nummer 14, hoek Candialaan), Kastanjelaan (tegenover nummer 36, voor de HOP op grasstrook), Schoneveld (grasveld langs de weg), Cuneraweg (naast nummer 401 tegenover de oversteekplaats vanaf de BMN), Heideweg (naast de HOP tussen de bomen op de graskeien), Prinsenweg (op verharding naast uitgang van het trapveldje tegenover nummer 92) en de Verlengde Oude Veenendaalseweg (tegenover nummer 15), kruising Bantuinpad en Koningin Elisabethplantsoen, Jan van Arkelweg ter hoogte van nummer 3.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie