Archieffoto van Erich Grothe
Archieffoto van Erich Grothe Martin Brink

Veense natuurverkenner Erich Grothe neemt Eddy Zoëy mee door Veenendaal in televisieprogramma

16 april 2024 om 13:31 Natuur en milieu

VEENENDAAL De Veenendaalse natuurverkenner Erich Grothe ging onlangs met presentator Eddy Zoëy voor het tv-programma ‘Natuurlijk Zoëy” door Veenendaal om alles uit te leggen over de natuur om ons heen. Zo kwamen de bloemen, bomen en planten die we tegenkomen langs straten en wegen in de gemeente aan bod. 

door Martin Brink

De aanleiding voor de rondleiding met Zoëy was een tip van een andere natuurspecialist, die bij de presentatie van Grothes standaardwerk ‘De Flora van Veenendaal’ in de Cultuurfabriek aanwezig was. 

BLOEMEN 

Het thema van de uitzending is bloesem en bloemen. Grothe geeft aan: ,,Er is vooral aandacht voor de verschillende vormen van de bloem, de kleuren, en de bewegingen die ze kunnen maken door open en dicht te gaan. Waarom is de ene bloem groot en de ander klein? En waarom zijn de bloemen juist geel of rood of wit? Welke bloemen ruiken? En waarom?”

De opnames zijn gemaakt bij de oude houtwal aan de Jan Campertweg in Veenendaal en in de Groene grens. Ook komt Grothes boek ‘De Flora van Veenendaal’ kort ter sprake. Het resultaat is op maandag 29 april vanaf 12.00 uur te zien op RTV Utrecht. Het programma wordt ieder uur herhaald tot 12.00 uur de dag erop.

Martin Brink
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie