Het gouden echtpaar Jan en Leny Drost met burgemeester Hans
van der Pas.
Het gouden echtpaar Jan en Leny Drost met burgemeester Hans van der Pas. Jan van den Brink

Gouden echtpaar Jan en Leny Drost: ‘Ik ben getrouwd tijdens de winterstop’

· leestijd 1 minuut Mensen

RHENEN  ,,Ik ben getrouwd tijdens de winterstop.’’ Een uitspraak die we hadden kunnen verwachten van voetbalfanaat Jan van Drost (74). Jan Drost (74) vierde samen met zijn Leny Posthumus (71) op 28 december vorig jaar het heuglijke feit dat ze vijftig jaar met elkaar getrouwd waren. 

Op dinsdag 24 januari bracht burgemeester Hans van der Pas een bezoek aan het echtpaar in hun knusse huis aan de Prins Bernardstraat, waar de ene voetbalfanaat, Jan Drost , en de andere kicker, Hans van der Pas herinneringen ophaalden. Natuurlijk kwam ook het recente treffen tussen de Amsterdamse club Ajax en het Rotterdamse Feyenoord even ter sprake. Namens de gemeente Rhenen bracht de eerste burger van de Grebbestad de felicitaties over aan het gouden echtpaar.

Jan Drost speelde destijds seizoenenlang als semiprofspeler in de hoofdmacht van FC Wageningen. Op de backplaats kregen maar weinig tegenstanders poot aan de grond. Jan was een robuuste verdediger. Die robuustheid legde hij ook in zijn werk als stukadoor aan de dag. Een vak dat hij maar liefst vijftig jaar uitvoerde. De zaak die hij destijds van zijn vader overnam. ,,We hebben elkaar, hoe kan ook het anders, ontmoet op het voetbalveld’’, laat de Leny, een geboren Achterbergse weten. 

Zij vertelt verder: ,,Dat was op sportpark Candia. De vriend van mijn vriendin, en ook een vriend van Jan, speelde bij de Rhenense club. Er kan dus van een gearrangeerde ontmoeting worden gesproken. We kregen verkering. Jan speelde toen al op de Wageningse Berg.’’ Leny interesse voor het voetbalspel was ook groot. Zo was ze jarenlang als vrijwilliger actief bij Candia’66. Ze was bestuurslid en bij de Grebbestadclub vele jaren betrokken bij de organisatie van het Internationaal-A-juniorenvoetbaltoernooi. Ook was Leny werkzaam bij Heimerstein (thans Zideris), bij Bosbouw Proefstation en bij VIVO-Supermarkt Van Laar, aan de Herenstraat.

Jan en Leny hebben twee zoons, Jacco en Rik en zijn maar liefst zeven kleinkinderen rijk. Het vijftigjarig huwelijk werd met veertien personen meerdaags gevierd in een Centerparcs- accommodatie.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 2 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 7 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 10 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 22 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 2 feb, 16:58
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46