Van Ommeren krijgt zijn Zilveren Cuneraspeld opgeprikt door burgemeester Hans van der Pas.
Van Ommeren krijgt zijn Zilveren Cuneraspeld opgeprikt door burgemeester Hans van der Pas. Jan van den Brink

Eerste Zilveren Cuneraspeld uitgereikt aan drs. Willem van Ommeren

6 januari 2023 om 10:42 Mensen

RHENEN De allereerste Zilveren Cuneraspeld is tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgreikt aan de heer drs. W.A. (Willem) van Ommeren. De speld is een waardering voor inwoners die zich bijzonder verdienstelijk hebben ingezet voor de lokale samenleving. De heer Van Ommeren krijgt de speld omdat hij zich onder andere heeft ingezet voor het profileren en uitdragen van cultuur en cultuurhistorisch erfgoed en het stimuleren en ondersteunen van het verenigingsleven in Elst en Rhenen. 

Van Ommeren is jarenlang huisarts geweest in Elst. En hoewel hij al een tijdlang met pensioen is, heeft hij nog veel contact met oud-patiënten. Naast zijn werk is hij altijd actief geweest in allerlei (bestuurlijke) vrijwilligersfuncties. Zo was hij tot voor kort, als voorzitter, het boegbeeld van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en Omstreken. Daarnaast was hij voorzitter van de Dorpsraad Vereniging Dorpsbelang Elst. Van beide verenigingen heeft hij in 2021 afscheid genomen. En hoewel hij door beide verenigingen is benoemd tot respectievelijk erelid en erevoorzitter, was het door corona, toch een beetje een afscheid met stille trom.

TOT OP DE DAG VAN VANDAAG Ook in andere functies en hoedanigheden heeft de heer van Ommeren in al die jaren en tot op de dag van vandaag, een grote bijdrage geleverd aan de gemeenschap op maatschappelijk, cultureel en sociaal gebied. Zo heeft hij zich onder meer als voorzitter van de stichting Vrienden van de Cunerakerk hard gemaakt voor het inzamelen van de financiële middelen voor de restauratie van het doksaal in deze kerk. 

Een inwoner van 18 jaar en ouder uit de gemeente Rhenen komt in aanmerking voor de Zilveren Cuneraspeld als diegene zich langdurig, op een unieke, waardevolle, opvallende en/of impactvolle wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rhenense samenleving. Inwoners kunnen hiervoor mensen aandragen. De burgemeester en kabinetschef zijn verantwoordelijk voor de beoordeling, keuze en afhandeling. De voordracht wordt via een collegebesluit bekrachtigd. De uitreiking van de Cuneraspeld vindt plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie, maar het kan in een aantal gevallen ook op een ander moment in het jaar gebeuren.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie