Afbeelding
Jan van den Brink

Stadsmuseum Rhenen zet gouden collega Peter Kevenaar in het zonnetje

· leestijd 1 minuut Mensen

RHENEN Peter Kevenaar, wie kent hem niet in Rhenen? Op 12 augustus werd hij 75 jaar. Het team van Stadsmuseum Rhenen, waar hij al jaren vol enthousiasme werkt, zorgde voor een verrassingsfeestje in de tuin van het museum. Getooid met een hoed vol ballonnen, en met een brede lach op zijn gezicht, zag hij hoe daar op zijn gezondheid het glas werd geheven. En natuurlijk waren er heel veel taartjes. Gemaakt door Bakkerij Brasserie Van Toor, waar Peter - jarenlang zelfstandig (banket)bakker in Rhenen – van tijd tot tijd meehelpt met het bakken van lekkernijen. 

Peter en zijn vrouw Nel waren even tevoren thuis opgehaald door Willem van Ommeren, met zijn een jeep uit 1954 vol ballonnen. Het gezelschap koerste vervolgens af op het bordes van het Oude Raadhuis, waar Stadsmuseum Rhenen huist. Daar wachtten hem zo’n dertig collega’s op. Zij zongen hem toe. Ook de collega’s van Van Toor waren aanwezig om Peter geluk te wensen.

WARME WOORDEN Maike Woldring, directeur van Stadsmuseum Rhenen, had warme woorden voor Peter. ,,Hij is een gouden kracht binnen ons vrijwilligersteam. Energiek, goed gehumeurd en gastvrij jegens bezoeker. Veel vrijwilligers kiezen voor een duidelijke taak, van gastvrouw of gastheer, of tentoonstellingsbouw. Maar Peter is multi-inzetbaar. Van de zorg voor het klimaat in huis, tot hulp bij het mooi houden van de tuin én het organiseren van ontvangsten. Hij pakt alles aan. En als er even nood aan de man is, dan kun je altijd op hem rekenen. We zijn met zijn allen één team, en Peter weet hoe belangrijk daarbij aandacht voor elkaar is. Hij is dus een collega die een feestje op zijn 75e dik verdient.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)


,,We zijn met zijn allen één team, en Peter weet hoe belangrijk daarbij aandacht voor elkaar is.”  - Jan van den Brink

TEAM Stadsmuseum Rhenen heeft een team van 40 vrijwilligers, die doorgaans werken in groepen. De ene groep vrijwilligers zorgt voor de tuin, de andere werkt aan de balie voor de VVV en de ticketverkoop, of is gastvrouw of gastheer. Weer een andere groep zorgt voor rondleidingen en educatie. Anderen kiezen juist voor de inrichting van exposities of beheer van de collecties en het gebouw. 

Directeur Maike Woldring: ,,Bij het werken in een museum komt heel wat kijken. Dat maakt het juist interessant. Mensen kunnen hier iets anders van zich laten zien dan ze op hun gewone werk doen of deden. En wij hebben vaak profijt van hun expertise. Vrijwilligers werken hier voor hun plezier, en met plezier.” Belangstelling voor vrijwilligerswerk? Nieuwe teamleden zijn altijd welkom. Mail daarvoor naar info@stadsmuseumrhenen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 13 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 14 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 18 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 23 uur geleden