Afbeelding
Veens Welzijn

‘Veens Welzijn heeft hart voor buren’

28 september 2022 om 07:18 Maatschappelijk

VEENENDAAL We leven in Veenendaal dicht bij elkaar. Dat is fijn! Want buren of iemand om een praatje mee te maken, zijn altijd dichtbij. Afgelopen weekend tijdens burendag hebben we dat weer ervaren. Maar soms loopt het contact met je buren niet zo prettig. Een buurjongen die harde muziek speelt, een vaak blaffende hond, een verbouwing die heel lang duurt of die boom die zonlicht wegneemt. Herkenbaar? Probeer eerst zelf met de buren in gesprek te gaan. Misschien zijn ze zich er helemaal niet van bewust dat anderen overlast ervaren. Wil je het gesprek wel aan, maar weet je niet zo goed hoe? Buurtbemiddeling biedt uitkomst!

Buurtbemiddeling helpt buren in Veenendaal prettig samen te leven
Buurtbemiddeling werkt met vrijwillige, goed getrainde bemiddelaars die buren weer met elkaar in gesprek brengen. Zo wordt overlast of burenruzies doeltreffend en zonder tussenkomst van politie, gemeente of woningbouwcorporaties opgelost. Buurtbemiddeling wordt in Veenendaal door de gemeente mogelijk gemaakt. Veens Welzijn traint en begeleidt de vrijwilligers zodat de gratis dienstverlening voor iedereen in Veenendaal toegankelijk is. ,,Het zit hem vaak in de communicatie”, aldus Denise van der Steen, coördinator buurtbemiddeling bij Veens Welzijn. ,,De communicatie kan op vele manieren misgaan en dat leidt vaak onbedoeld en ongewild tot misverstanden.”

Hoe werkt buurtbemiddeling?
Het doel van buurtbemiddeling is contact leggen of het contact herstellen met de buren. ,,Je hoeft geen vrienden te worden, maar het is wel fijn om een prettig contact met de buren te hebben. Onze ervaren buurtbemiddelaars helpen verstoorde relaties te verbeteren. Ze luisteren vanuit een neutrale positie naar het verhaal van beide buren. De buurtbemiddelaar zet zich in om tot goede afspraken te komen, zodat iedereen weer plezierig samen kan leven, wonen en genieten. Dat lukt verrassend vaak en bewoners geven aan weer prettig naast elkaar te kunnen wonen”, aldus Erwin Pastoor, coördinator buurtbemiddeling bij Veens Welzijn.

Problemen met uw buren en komt u er samen niet uit?
Neem contact op met Denise van der Steen of Erwin Pastoor, coördinatoren Buurtbemiddeling bij Veens Welzijn. Mail buurtbemiddeling@veens-welzijn.nl of bel Denise (06-31136318) of Erwin (06-31136316).

Kom jij team Buurtbemiddeling versterken?
Heb jij ook hart voor buren en voor Veenendaal? Dan zijn Denise en Erwin op zoek naar jou! Je krijgt een warm welkom in een leuk team, professionele begeleiding en training. De vrijwillige inzet van buurtbemiddelaars is zo’n 4 uur per maand. Interesse? We maken graag kennis met je. Bel of mail ons: Denise (06-31136318) of Erwin (06-31136316) of mail naar buurtbemiddeling@veens-welzijn.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Veens Welzijn. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie