Afbeelding
Pixabay

Veenendaal neemt deel aan landelijke aanpak JOGG

24 maart 2022 om 15:15 Maatschappelijk

VEENENDAAL Gemeente Veenendaal neemt vanaf 1 april deel aan de landelijke aanpak JOGG. Stichting Sportservice Veenendaal gaat deze aanpak uitvoeren. ,,Met de JOGG-aanpak zorgen we voor een lokale en integrale aanpak om de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien, structureel gezonder te maken,¨ aldus gemeente Veenendaal.

Wethouder Martijn Beek: ,,Door een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren te creëren, wordt het voor hen ook makkelijker en vanzelfsprekender een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Samen met het onderwijs, zorgaanbieders, sportclubs en het bedrijfsleven stimuleren we dat jongeren een gezonde keuze maken. Bijvoorbeeld door minder suikerhoudende drankjes te kopen, meer groente en fruit te eten en uiteraard voldoende te bewegen en lekker buiten te spelen. Daarmee dragen we bij aan een gezonde toekomst voor onze jeugd.”

De gemeente Veenendaal heeft onlangs het Preventieakkoord Veenendaal vastgesteld. ,,Hierin werken we samen met maatschappelijke partners om een gezonde leefstijl te stimuleren. Een van de thema’s uit het Preventieakkoord Veenendaal is een gezonde leefstijl voor jongeren en tegengaan van overgewicht. Om dit te realiseren gaan we samenwerken met het JOGG NL,¨ sluit de gemeente af. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie