Gerrit Valkenburg (l) en burgemeester Gert-Jan Kats feliciteren Kees Verrips
Gerrit Valkenburg (l) en burgemeester Gert-Jan Kats feliciteren Kees Verrips Jan-Fotografie

MVO-prijs Veenendaal voor Imkerij de Werkbij

14 januari 2022 om 11:30 Maatschappelijk

VEENENDAAL Om het belang van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen te benadrukken, reikten gemeente Veenendaal en Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) dit jaar weer de MVO-prijs Veenendaal uit. Niet zoals anders tijdens een drukbezochte Nieuwjaarsbijeenkomst, maar op locatie bij de winnaar van 2022: Imkerij de Werkbij. 

,,Omdat we óók tijdens deze coronacrisis voorbeelden voor het voetlicht willen halen, zodat mede-ondernemers geïnspireerd worden zelf hiermee aan de slag te gaan”, zo gaf BOV-voorzitter Gerrit Valkenburg aan. 

Burgemeester Gert-Jan Kats vulde aan dat de jury unaniem was in haar keuze voor Imkerij de Werkbij. In het bijzijn van de trotse werknemers van De Werkbij las hij het juryrapport voor, waar onder andere in vermeld staat: ,,De Werkbij voegt aan de bedrijfsnaam toe: ‘Liefde voor bijen en mensen’. Dat is precies waar dit bedrijf voor staat en wat de eigenaar/directeur Kees Verrips met veel passie uitdraagt. Hij heeft een uitgesproken bedrijfsvisie over de integrale benadering van de natuur en de mens, in het bijzonder mensen die wat extra aandacht nodig hebben om goed mee te doen. Bij de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld Wajongers, is het opmerkelijk welke vrijheid en verantwoordelijkheid zij krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen. Bij de productie van honing en bijenproducten wordt op een innovatieve wijze de biologische productiewijze, met een minimum aan pesticiden en dergelijke, ontwikkeld. En bij al deze activiteiten wordt gehandeld vanuit een commerciële professionaliteit, die tenslotte een voorwaarde is voor de continuïteit van het bedrijf.”

Samen met Gerrit Valkenburg overhandigde de burgemeester vervolgens bloemen, de oorkonde en het unieke beeldje van de Veenendaalse kunstenaar Hans van Leeuwen aan Kees Verrips. Deze ervoer een spanningsveld: ,,Een prijs winnen klinkt als het eind van iets, terwijl we met inclusief ondernemen juist nog maar aan het begin staan. Er is niets mooiers dan mensen een volwaardige arbeidsplaats bieden. Wij werken niet met targets, maar we kijken naar wat mensen kunnen.” 

Verrips roept ondernemers op om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven en biedt aan om hierbij te helpen: ,,Wil je weten hoe dat gaat en wat je kunt verwachten, dan kom ik graag langs om dit bij een kop koffie toe te lichten.”

Juichende medewerkers van Imkerij de Werkbij
Kees Verrips met de oorkonde MVO-prijs Veenendaal 2022
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie