Afbeelding
Henk Jansen

Patrick Thijssen ziet graag ‘meer leven op Deysplein’ en wil er een concert geven

25 november 2021 om 18:26 Maatschappelijk

RHENEN Rhenenaar Patrick Thijssen (24) ziet het helemaal zitten. Zeker wat betreft het uitoefenen van zijn grootste hobby, op een cello muziek maken. ,,Een concert geven op het Henk Deysplein. Samen met twee muzikale vrienden. Dat lijkt me nou echt leuk. Het is een leuk knus pleintje, waar tal van activiteiten kunnen worden gehouden. Ik zie er nu alleen maar jongeren die er verveeld rondhangen. Er frequent iets leuks organiseren, dat zou aan de winkelstraat ook meer sfeer geven.’’

door Henk Jansen

Patrick, vierdejaars rechtenstudent, die de kant van het bedrijfsrecht heeft gekozen en daarvoor studeert aan de Universiteit in Amsterdam, woont met zijn vriendin Rita in Rhenen. Zij is een afgestuurde kinderpsychologe, die binnenkort aan het werk gaat in Den Bosch.

,,We hebben er even over gedacht om meer centraler te gaan wonen, maar we blijven toch het liefste in Rhenen wonen. Hier of in de buurt hoop ik na mijn afstuderen een baan als bedrijfsjurist te vinden.”

KLASSIEK Patrick is wat muziek betreft klassiek geschoold. Samen met zijn vrienden Ruben, die ook cello speelt, en Thomas die volgens Patrick prachtige noten uit zijn klarinet weet te toveren, luistert het trio menig studentenfeest op. Maar ook op grote uitmarkten spelen ze graag.

Patrick: ,,We treden veel op in Utrecht en in Amsterdam. In mijn geboortestad hebben we verschillende keren op de Uitmarkt gespeeld. Het liefste spelen we klassieke muziek. Aan bijvoorbeeld de 4 Jaargetijden van Vivaldi geven we dan een eigen muzikaal kleurtje, maar wel zodanig dat dit muziekstuk toch herkenbaar blijft voor het publiek.”

ETEN EN BORRELEN De vrienden spelen ook popnummers, zoals van Abba en de Beatles. Patrick: ,,We doen het niet voor het geld, maar het is leuk als mensen iets geven, zodat we zo nu en dan nieuwe snaren voor de cello’s en de strijkstokken en een rietje voor de dwarsfluit kunnen kopen. Maar in alle eerlijkheid moet ik er bij vertellen, dat we aan het einde van de dag er ook heerlijk van gaan eten en borrelen. Nee, we hebben geen ‘mansbakje’ zoals de orgeldraaier die in Amsterdam de passanten voor de neus houdt, we hebben een tasje op de grond liggen. Mijn vriendin heeft me geadviseerd contact te zoeken met de winkeliers in de nabijheid van het Henk Deysplein misschien voelen zij iets voor ons plan om een paar keer per jaar op het pleintje gezellige muziek te maken.”

CELLOSTUK Patrick is geen Rhenenaar en dus weet hij niet wie de persoon is naar wie het plein is vernoemd. Hij zegt daarover: ,,Ik weet inmiddels ook naar wie het pleintje is vernoemd. Schijnt een bekende apotheker in Rhenen te zijn geweest en ook veel over de geschiedenis van Rhenen geschreven heeft. Zo’n man verdient wel de cellosuite nr 1 in G groot, het mooiste cellostuk van Bach’’, aldus Patrick Thijssen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie