Afbeelding
Stijn Ghijsen

Taalhuis Veenendaal zoekt vrijwilligers voor nieuw Oefenplein

16 november 2021 om 07:58 Maatschappelijk

VEENENDAAL Taalhuis Veenendaal opent in 2022 het Oefenplein in de bibliotheek. Hier kunnen mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal en/of over weinig digitale vaardigheden beschikken, zelfstandig aan de slag met digitaal zelfstudiemateriaal. Een paar dagdelen per week is er ondersteuning van een leerbegeleider, waar men hulp aan kan vragen. Het Taalhuis is nog op zoek naar vrijwilligers.

Een leerbegeleider geeft begeleiding en advies aan mensen die naar het oefenplein komen om zelfstandig te werken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat zij moeten helpen met het opstarten van een programma, het inloggen, of het wegwijs worden in het werken met een bepaald programma. Het op weg helpen van de deelnemer staat hierin centraal, zodat zij zelfstandig verder kunnen leren. Geïnteresseerden krijgen voordat ze beginnen een training waarin ze worden klaargestoomd tot leerbegeleider.

Meer informatie, ook over het aanmelden als vrijwilliger bij het Oefenplein, is te vinden op www.bibliotheekveenendaal.nl, of via 0318-582650. De contactpersoon is Eva van Leuveren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie