Afbeelding
Hospice Berkenstein

‘Er wordt gelachen, geleefd en gestorven’

4 september 2021 om 07:30 Maatschappelijk

VEENENDAAL Lekker bewegen voor het goede doel, het kan op zaterdag 11 september weer. Dan staat voor de vijfde keer het evenement Wandelen voor Hospice Berkenstein op het programma. Je kunt deelnemen aan verschillende afstanden van 5, 10, 15 of 20 kilometer. Dit jaar zijn er nieuwe routes uitgezet, dus grote kans dat er toch weer paadjes zijn die je nog kent.

VAN DE PARTIJ Eén van de ‘fans’ van Wandelen voor Hospice Berkenstein is Arjette Poot. ,,In 2016 deed ik voor het eerst mee met een vriendin, het jaar daarna waren we met z’n vieren, de derde keer met nog een paar meer en in 2019 bestond ons wandelgroepje uit tien vrienden, vriendinnen en buren. Niet iedereen kende elkaar, maar wat was het leuk. Je loopt en kletst onderweg wat. Sommigen zijn behoorlijk fanatieke wandelaars en hebben geen moeite met lange afstanden, anderen zien de tien kilometer als een uitdaging. We gaan voor de afstand die iedereen aankan. Dit jaar zijn we weer van de partij. Hopelijk kunnen we nu voor de vijftien kilometer gaan!”

HEEL NEDERLAND Naast dat samen sporten gezond en gezellig is, steun je door je deelname meteen een goed doel. Het inschrijfgeld van 7 euro komt volledig ten goede van Hospice Berkenstein. De kosten die bij de organisatie komen kijken, worden namelijk volledig vergoed door sponsoren als de Curves, Van Ginkel en van Bemmelen, en de Albert Heijn. De Veense Atletiekvereniging VAV en de Lions helpen ook dit jaar weer mee met het uitzetten van de routes en de opbouw van het startterrein.

HARD NODIG Voorzitter van het bestuur van Hospice Berkenstein, Hanneke Brilman, legt uit waarom het zo belangrijk is om een evenement als dit te organiseren: ,,De hospice krijgt subsidie, maar die dekt slechts zeventig procent van de exploitatiekosten. De rest moet bij elkaar gescharreld worden door middel van donaties. Het geld dat met Wandelen voor Hospice Berkenstein bij elkaar gelopen wordt, is niet een extraatje, maar hard nodig om de begroting sluitend te krijgen. Er is overigens niet alleen behoefte aan geld, maar ook aan vrijwilligers. Een hospice ligt moeilijk bij vrijwilligers, omdat men denkt dat het erg zwaar is. Dat is het ook, maar het is óók gezellig en leuk; er wordt gelachen, geleefd en ja, ook gestorven.”

Vorig jaar was er vanwege corona geen Wandelen voor Hospice Berkenstein; die inkomsten heeft de hospice gemist, legt Brilman uit. ,,Gelukkig kunnen we dit jaar rekenen op onze sponsoren Curves, Van Ginkel van Bemmelen, Roelofsen Bloemen, True Colours Coaching & Counseling, Simone Beijer uitvaartzorg, JHS Zwembaden, SchildersGroep Nederland, Niessen Naaimachines en Ies Pater Schilderwerken. En er doen elke keer meer mensen mee; in 2016 waren er zo’n dertig wandelaars; de vierde keer was dat aantal opgelopen tot 365 deelnemers. Het zou fantastisch zijn als dat aantal dit jaar weer omhoog gaat!”

Inschrijven
11 september: Wandelen voor Hospice Berkenstein. Startgeld € 7,-
Starttijd 9-10 uur (20 km) of 9-11 uur (5, 10 en 15 km).
De hond mag ook mee (aangelijnd)
Startlocatie: overkant van Hospice Berkenstein, hoek Nijhofflaan-Vondellaan
Kijk voor meer informatie op www.voorberkenstein.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie