Afbeelding logo Oogcafé Veenendaal
Afbeelding logo Oogcafé Veenendaal Oogcafé Veenendaal

Bijeenkomst van Oogcafé Veenendaal op 27 januari 2023

12 januari 2023 om 23:34 Lokaal Deel je nieuws

Oogcafé Veenendaal nodigt jullie uit voor de bijeenkomst op vrijdag 27 januari 2023 van 14:00 tot 17:00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in het Panorama gebouw aan de Tinneweide 144A, 3901 KM Veenendaal. Dit gebouw is langs De Grift, achter De Palmen Grift. De bezoekers die met de bus komen, stappen uit bij het politiebureau en daartegenover loopt er langs De Grift, achter de flats langs, een schelpenpad waarmee je zo naar het gebouw toeloopt. Het voordeel van deze locatie is dat je hier gratis kan parkeren, de taxi kan je voor de deur afzetten en we hebben het hele gebouw voor ons alleen. 

Deze middag staat in het teken van 2 inspirerende mensen Carlay Schaad en Bert Wester. Zij zijn beiden blind en komen bij ons hun verhaal vertellen.

Carlay Schaad heeft een biografie geschreven hoe zij na een enerverende jeugd haar eerste huwelijk als slechtziende in stapt. Niet wetend dat deze jaren nog veel meer stof doet opwaaien. De simpele gedachte dat zij hier goed doorheen zal komen, drukt zij haar neus na een vreugde volle periode wel op de trieste feiten. Toch blijft zij ook tegen bureaucratie vechten, maar moet zij haarzelf toch staande zien te houden. Haar positieve instelling houdt haar wel overeind. En dan komen er toch ondanks een diep verdriet hele blijde gebeurtenissen haar pad kruisen. Het blind worden heeft haar ook niet klein gekregen. Het leven lacht haar aan de zijde van haar man Ruud toe!

Bert Wester is volledig blind en doet aan sportschieten. Waarom heeft hij voor sportschieten gekozen? Wapens hebben altijd zijn interesse gehad, zijn vader was scherpschutter in het leger, zijn broes wisten ook heel goed met wapens om te gaan.

Voor Bert zat er geen toekomst in het schieten, tot hij van Wilhelm Tell in Weesp hoorde, daar hebben ze een vizier waar blinden mee kunnen Schieten. Hij was de enige blinde in de vereniging met nog een veertig ziende leden…

Hij neemt zijn wapen mee naar het Oogcafé om het te laten bekijken. Ook neemt hij een paar soorten hulzen van munitie mee zodat je het verschil tussen een punt50 en een punt22 kogelhuls kan voelen.

Het Oogcafé vraagt voor iedere bijeenkomst een bijdrage van € 2,00 per persoon. Graag even via de mail of per telefoon laten weten dat je komt. 

Oogcafé Veenendaal (ook op Facebook) 

E-mail: g.weersma@gmail.com 

Telefoon: 0657664957 

Namens het team Oogcafé Veenendaal, 

Gea Weersma 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie