De operacursus wordt afgesloten met een voorstelling
De operacursus wordt afgesloten met een voorstelling De Muzen

Stephen Sondheim centraal in operacursus De Muzen

9 maart 2022 om 12:56 Lokaal Deel je nieuws

VEENENDAAL - Voor amateurzangers die zich met klassiek musical/opera willen bezig houden, gaat vrijdag 25 maart bij De Muzen een cursus van start, met als rode draad het werk van componist Stephen Sondheim. 

De naam van Stephen Sondheim laat niet bij iedereen belletjes rinkelen, maar wel kent (bijna) iedereen ‘West Side Story’ van Leonard Bernstein en Sondheim schreef hier de teksten. Minstens zo belangrijk.

Minder bekend is dat Sondheim ook zelf musicals schreef, waarvan sommige ook door gerenommeerde operagezelschappen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld ‘Sweeney Todd’ en ‘A little night music’. De hit ‘Send in the clowns’ wordt door velen vertolkt, onder wie Barbra Streisand. Ook schreef hij de musical ‘Into the woods’ waar bekende sprookjesfiguren elkaar tegen komen. Deze operacursus van De Muzen is voor zangliefhebbers een mooie gelegenheid om eens nader kennis te maken met de werken van Stephen Sondheim.

Inhoudelijk

Tijdens de cursusavonden wordt gewerkt aan een aantal ensemblestukken en hebben cursisten, die dat willen, de gelegenheid om in masterclass-vorm te werken aan solo-repertoire. Maar wil je alleen de koren/ensembles  meezingen dan kan dat ook. Hierdoor biedt de cursus genoeg uitdaging voor zangers van verschillend niveau.

Er wordt wel van cursisten verwacht dat zij zelfstandig de muziek kunnen instuderen èn van buiten leren. Het is dan ook gewenst dat je al koorervaring en/of zangles hebt.  Niet alleen de muziek, maar ook het spel komt aan bod. Dit mondt uit in een geënsceneerde voorstelling die aan het publiek zal worden gepresenteerd, compleet met bijpassende kostuums.

Docent

De cursus wordt gegeven door Hannie Slingerland. Zij is werkzaam als (opera)zangeres, dirigent en als docent klassiek zang. Zij werkte bij de Nederlandse Reisopera. 

Lessen en kosten

De cursus start vrijdag 25 maart en telt 10 lessen, plus een voorstelling. De lessen worden gegeven van 19.00 tot 21.00 uur op vrijdag. Deelname aan de cursus kost € 100,00. Leerlingen die al een vocale of instrumentale jaarcursus bij De Muzen volgen, krijgen 50% korting op de inschrijving.

Inschrijven voor deze cursus kan via www.demuzen.nl. De Muzen is gevestigd aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie