Afbeelding
Gerard Stolk

Op ontdekkingstocht langs kunstschatten in Nederland

9 september 2021 om 15:56 Kunst

VEENENDAAL Kunstliefhebbers kunnen vanaf 22 september op ontdekkingstocht langs acht bekende én minder bekende Nederlandse musea met kunsthistorica Diana Kostman. In deze korte cursus van vier lessen van bibliotheek Veenendaal leer je meer over de verborgen kunstschatten van Nederland.

Alle kunstwerken van de collectie van het LAM (Lisse) staan in het teken van voeding en consumptie. En wist je al dat de aankoop van het beroemde werk Femme en vert van Picasso in 1954 door het Eindhovense Van Abbemuseum niet in dank werd afgenomen? Neem ook een kijkje bij het kunstmuseum Bonnefanten in Maastricht, bekend om de middeleeuwse beeldhouwkunst, maar óók om de spraakmakende tentoonstellingen van het werk van hedendaagse kunstenaars. Daarnaast worden ook de collecties van de volgende musea behandeld: Museum MORE (Gorssel/Ruurlo), Singer Laren, Museum Voorlinden (Wassenaar), De Pont Museum (Tilburg) en Museum JAN (Amstelveen).

De cursus begint op 22 september en bestaat uit 4 lessen op de woensdagochtend, van 10.15 tot 12.15 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt 75 euro. Inschrijven: www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie