Afbeelding
Jan van den Brink

Graf kunstenaar Jan Adam Zandleven wordt opgefrist

16 september 2023 om 16:59 Historie

RHENEN In Stadsmuseum Rhenen gonst het van werkzaamheden voor de nieuwe expositie: ‘Naar buiten!’. Het publiek kan daar vanaf 17 oktober genieten van schilderijen van vijf schilders van wie het hart geraakt was door Rhenen. Een van hen is Jan Adam Zandleven, die van 1918 tot 1923 in Rhenen woonde. Zijn honderdste sterfdag is de aanleiding voor de tentoonstelling met de mooiste gezichten op Rhenen en zijn natuurlijke omgeving.

door Martin Brink

Op dit moment wordt het graf van Zandleven, op de begraafplaats aan de Achterbergsestraatweg, opgefrist. Restaurator Renate Postma (verwante van de familie Zandleven), zorgt dat de letters in de grafsteen weer worden ingekleurd. In de tentoonstelling ziet men straks ook schilderijen en tekeningen van Ferdinand Hart Nibbrig, Willem Bastiaan Tholen, Hendrik Roodenburg en David Schulman. Allen woonden of verbleven tijdelijk in Rhenen tussen 1880 en 1960. 

Rhenen was gewild onder kunstenaars, van wege zijn schilderachtig natuur, de mooie historische stad en de weldadige rust. Met een schildersezel en een kist vol tubes verf trokken ze er op uit. Bezoekers kunnen zich verheugen op bijzondere gezichten op de Neder-Rijn, de heuvelrug, bossen, en het landleven van ooit. Voor meer informatie: www.stadsmuseumrhenen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie