Mes Fréres, et Moi
Mes Fréres, et Moi Filmdepot.nl

Twee Franse films bij Filmhuis Veenendaal

25 september 2022 om 12:00 Film

VEENENDAAL Bij Filmhuis Veenendaal staan er het komende weekeinde twee bijzondere rolprenten op de agenda. Op vrijdag 30 september om 20.00 uur start Délicieux. Op zondag staat Mes Frères et Moi om 14.30 uur op het programma.

Pierre Manceron is als kok in vaste dienst bij de Hertog van Chamfort. Als hij op een avond de adellijke gasten een bijzonder diner voorschotelt, blijkt al snel dat de disgenoten geen prijs stellen op zoveel gastronomische vernieuwing. Het kost Pierre z’n baan en hij verlaat met zijn zoon het landgoed. Teleurgesteld over de houding van de gevestigde orde trekt hij zich terug op het platteland. Daar leert hij Louise kennen. Zij wil bij Pierre in de leer, maar in die tijd is een vrouw als kok zeer ongebruikelijk. Louise inspireert Pierre om zijn droom in vervulling te laten gaan: het starten van een echt restaurant. Tegen de stroom in verrast hij samen met haarzijn groeiende clientèle met bijzondere gerechten, waarbij ook de adel zijn talent gaat waarderen. In deze feelgoodfilm worden drama en komedie als smakelijke ingrediënten tot een uitgebalanceerd gerecht voorgeschoteld. Regisseur Éric Besnard levert een indrukwekkende en bourgondische weergave van deze tumultueuze periode in de geschiedenis.

MES FRÈRES ET MOI Hoofdpersoon Nour is veertien jaar en woont met zijn drie broers en ernstig zieke moeder in een achterstandswijk. Als hij z’n taakstraf op een school vervult, raakt hij gefascineerd door de operamuziek uit het klaslokaal. Hij kent de muziek van Pavarotti van zijn moeder en kan het zelfs meezingen. Niet iets wat past in het traditionele repertoire van een allochtone jongeman in de banlieue van de grote stad. De jonge operazangeres Sarah, die een gratis zomercursus verzorgt op die school, herkent zijn ongewone interesse en talent. Ze wil hem helpen, maar Nour stuit op veel weerstand van zijn oudere broers. Zij vinden dat hij vooral met zijn baantje als pizzabezorger een financiële bijdrage moet leveren aan de kosten van het versnipperde gezin. Regisseur Yohan Manca schetst in dit hedendaagse sprookje een benauwend maar ook hartverwarmend verhaal.

KAARTEN Beide films worden vertoond in Spectrum, Kees Stipplein 72 in Veenendaal. Bezoekers kunnen kaarten reserveren op www.filmhuisveenendaal.nl. Ook is er een actie voor nieuwe leden, waarbij met het aangaan van het lidmaatschap voor 2023, de periode tot 31 december 2022 gratis is. Meer informatie over het programma en de voorwaarden staan ook op de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie