Afbeelding
Filmhuis Veenendaal

Franse culinaire historie in Filmhuis Veenendaal: Délicieux

Film

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal opent op 20 augustus de deuren van theater Spectrum voor Délicieux. De voorstelling start om 20.00 uur en toont het verhaal over het ontstaan van het eerste restaurant in de tijd net vóór de Franse revolutie. 

Délicieux gaat over Pierre Manceron die als kok in vaste dienst is bij de Hertog van Chamfort. Als hij op een avond de adellijke gasten een bijzonder diner voorschotelt, blijkt al snel dat de disgenoten geen prijs stellen op zoveel gastronomische vernieuwing. Het kost hem zijn baan en hij trekt zich terug naar het platteland waar hij Louise leert kennen. Ze inspireert Pierre om zijn droom in vervulling te laten gaan: het starten van een echt restaurant.  

In deze feelgoodfilm worden drama en komedie als ingrediënten tot een uitgebalanceerd gerecht voorgeschoteld. De authentieke kostuums, maar ook de schilderachtige setting maken Délicieux tot een natuurgetrouw historisch schouwspel. Regisseur Éric Besnard levert een bourgondische weergave van deze tumultueuze periode in de geschiedenis. 

Filmhuis Veenendaal vertoont films in Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal. Meer informatie is beschikbaar op www.filmhuisveenendaal.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 14 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 16 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 19 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ gisteren