Afrikaanse Olifant Bumi met moeder Duna in Ouwehands Dierenpark Rhenen.
Afrikaanse Olifant Bumi met moeder Duna in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Ouwehands Dierenpark Rhenen

NK Trompetteren op eerste verjaardag jonge olifant

· leestijd 1 minuut Dieren

RHENEN Het Afrikaanse olifantenjong Bumi wordt dinsdag 16 augustus alweer één jaar oud. In Ouwehands Dierenpark wordt dit gevierd door hem te trakteren op veel lekkers. De dag staat in het teken van de Afrikaanse olifant en daarom wordt het NK Trompetteren georganiseerd. 

De jonge olifant kwam vorig jaar na 22 maanden in de buik van moeder Duna ter wereld en woog ongeveer 100 kilo. Nu, een jaar later is hij bijna drie keer zo zwaar als toen hij geboren werd. Bumi oogt kerngezond en speelt veel.

TROMPETTEREN Om een ode te brengen aan Bumi op zijn verjaardag organiseert het dierenpark het NK Trompetteren. Tijdens een voorronde worden de beste imitaties van het olifanten trompetteren gejureerd. De finale vindt plaats tussen de beste drie deelnemers waarna prijzen worden uitgereikt. Vervolgens is het tijd voor het klapstuk van de dag, de traktatie aan Bumi. Inschrijven kan via trompet@ouwehand.nl. Meer informatie over een deelname staat op www.ouwehand.nl 

VOORTPLANTINGSPROGRAMMA In mei 2019 kwam olifantenbul Tusker vanuit een dierentuin in Duitsland naar Rhenen om voor nageslacht te zorgen. Na een periode van aftasten kon hij het goed vinden met olifant Duna, met als resultaat een succesvolle paring in november 2019 en de geboorte van Bumi op 16 augustus 2021. De komst van Tusker was onderdeel van een internationaal voortplantingsprogramma met als doel het genetisch gezond houden van deze groep bedreigde diersoort in dierentuinen. 

De Afrikaanse olifanten in Ouwehands Dierenpark zijn ambassadeurs voor hun wilde soortgenoten. Gasten ervaren hoe groots en fascinerend deze dieren zijn en dit draagt bij aan het bewustzijn over de kwetsbaarheid van de dieren. Olifanten in Afrika hebben het moeilijk. De aantallen wilde olifanten gaan achteruit, omdat de olifanten worden gedood voor hun slagtanden, of omdat zij de gewassen van de lokale bevolking betreden. Om de wilde Afrikaanse olifanten te helpen, werkt Ouwehand Zoo Foundation samen met Big Life Foundation (BLF) die ervoor zorgt dat de olifanten en hun leefgebied worden beschermd tegen stroperij en verwoesting.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bewoners met de schrik vrij na Veenendaalse slaapkamerbrand 3 minuten geleden
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 14 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 16 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 20 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 23 uur geleden