Afbeelding
Cultureel Café

Cultureel Café Veenendaal in nieuw jasje

2 september 2022 om 09:53 Activiteiten

VEENENDAAL Het alom bekende Cultureel Café Veenendaal, dat al bijna vijftien jaar Veenendalers een podium biedt om te laten zien wat zij aan kunst en cultuur in huis hebben, gaat komend seizoen vernieuwen. Niet alleen is er een nieuwe locatie voor de optredens gekozen, ook het programma is grotendeels vernieuwd. 

Vanaf woensdag 14 september is het podium van het Cultureel Café te vinden in The Circle aan de Tuinstraat 14 (in het voormalige Hofpleintheater). De organisatie van het Cultureel Café is ontzettend blij met haar nieuwe standplaats. Ook de uitbater van The Circle, Rolf van der Kaaden, is in zijn nopjes met de komst van kunst en cultuur in zijn etablissement. Van der Kaaden (30) is geboren in Wageningen en opgegroeid in Veenendaal. Hij studeerde informatica en werkte in het verleden als developer bij Flitsmeister. 

ESCAPEROOMS ,,In 2015 ben ik naast mijn werk met een escaperoom gestart. Dit werd een groot succes. In 2016 zijn we genomineerd tot escaperoom van het jaar en gestart met het bouwen van escaperooms voor derden. Wij zijn medio 2017 verhuisd naar onze huidige locatie aan het Horecaplein, waar het allemaal serieuzer werd. In 2018 zijn we ons meer op de horeca gaan focussen. We zijn nu op de donderdag, vrijdag en zaterdag open als café. Tijdens de coronapandemie zijn we tevens een restaurant gestart in onze horecaruimte onder de naam Malle Balle”, aldus Van der Kaaden. 

The Circle is een prachtige horecagelegenheid, gespecialiseerd in bedrijfsuitjes, feesten en partijen, maar ook als café en restaurant zeer geschikt. Eens per maand organiseert Rolf een pubquiz, die razend populair is. Rolf is ontzettend blij dat hij vanaf september zijn deuren mag openen voor het Cultureel Café Veenendaal. 

PROGRAMMA Niet alleen de locatie van het Cultureel Café is nieuw, ook het programma van het komende seizoen heeft een upgrade ondergaan. De organisatie van het Cultureel Café heeft in haar programma nadrukkelijk gezocht naar verbinding tussen cultuur, sport, geschiedenis en maatschappelijke initiatieven. Zo zal er een avond aandacht besteed worden aan survivalgroep Hang On, zal er een lezing worden gehouden door Jaap Pilon over de geschiedenis van Veenendaal, met ‘oude kiekjes’ samengesteld door Hennie Henzen, zal er ruimte zijn voor fotografie, architectuur, dans en toneel. 

Het Cultureel Café Veenendaal vindt altijd op de tweede woensdagavond van de maand plaats (met uitzondering van de maanden december, juli en augustus) en begint om 20.00 uur. Komend seizoen 2022-2023 dus in The Circle aan de Tuinstraat 14. Tijdens de avonden van het Cultureel Café, die geheel gratis te bezoeken zijn, is er voldoende tijd om gezellig onderling te netwerken. Op www.kunstplatformveenendaal.nl/cultureel-cafe/  is het volledige programma van het Cultureel Café Veenendaal te lezen en te downloaden. Ook zijn de programma’s bij de verschillende culturele instellingen, waaronder de Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein, te verkrijgen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie