Afbeelding
Henk G. fotografie

In De Cultuurfabriek is weer van alles te doen

2 februari 2022 om 07:47 Activiteiten

VEENENDAAL Beetje bij beetje komt ook in De Cultuurfabriek alles weer op gang. Een groot deel van de activiteiten kan weer worden opgestart binnen de huidige coronamaatregelen: het Mamacafé, het Tabletcafé, de voorleesuurtjes, de open inloop van het FabLab, de stadswandelingen door Veenendaal, de cursussen en workshops van de bibliotheek.

Zo is er ook elke zondag iets te beleven in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Van circa 14.00 tot en met 16.00 uur kan jong en oud langskomen voor leuke, creatieve, interessante of grappige activiteiten.

WORKSHOPS Bibliotheek Veenendaal biedt daarnaast tal van cursussen en workshops aan waar bezoekers aan mee kunnen doen. Zo zijn er in februari diverse fotografie- en schildercursussen, kunnen geïnteresseerden wol leren spinnen of polswarmers breien. De hele agenda is te vinden op bibliotheekveenendaal.nl.

LEZINGEN Ook zijn er diverse lezingen. Bezoekers kunnen zich laten meenemen door Rome, een metropool met een ongekende rijke culturele en culinaire traditie. Aan de hand van vele kleurrijke afbeeldingen en smaakvolle verhalen wandelt cultuurkenner Wim Dooge op woensdagavond 9 februari langs verschillende hoogtepunten van deze oude stad.

Kunsthistorica Diana Kostman kan geïnteresseerden daarnaast alles vertellen over ontwerper Christian Dior en de geschiedenis van het modemerk Dior, naar aanleiding van de tentoonstelling in het Brooklyn Museum. Deze lezing vindt plaats op maandagavond 28 februari.

(Artikel gaat verder onder de foto.)


Hennie Henzen

VERRASSINGSTASJES Op zoek naar leesinspiratie? Zowel op de jeugd- als volwassenenafdeling zijn vanaf begin februari verrassingstasjes te vinden met daarin drie boeken in een bepaald thema of genre, speciaal uitgezocht door biebmedewerkers.

Alle activiteiten worden georganiseerd binnen de huidig geldende maatregelen. Ook voor gratis activiteiten moet daardoor een plekje worden gereserveerd. Reserveren of tickets kopen kan via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie