Afbeelding
Co Keulstra

‘Kerst in de Stal’ bij Buitenzorg

19 december 2021 om 13:30 Activiteiten

VEENENDAAL Stichting Buitenzorg Veenendaal had zaterdag 18 december de stal bij Dierenpark Dragonder versierd net zoals vroeger in Bethlehem. Met levende dieren en de drie wijzen uit het oosten. De doelgroep van Buitenzorg werd hartelijk ontvangen door de kerstman en er werd getrakteerd op warme chocolademelk met slagroom. Het dierenparkje was helemaal in kerstsfeer gehuld en de mensen met een beperking keken vol ontzag naar de dieren en de (verklede) mensen in de stal. Kees toonde trots zijn pet met het logo van Buitenzorg en wilde niet ruilen met die van mij. 

door Co Keulstra

Voorzitter Gerrit van de Weerd vertelt: ,,In verband met de coronamaatregelen gebeurt alles in de open lucht. De mensen gaan van voren de stal in en er achter weer uit. Zo houden we de controle. Iedereen draagt een mondkapje en we respecteren de maatregelen van het RIVM.”

De Theeschenkerij van Buitenzorg in het dierenkampje is normaal gesproken alle dagen van de week open van 10.00 tot 16.00 uur, met uitzondering van zondag. Bezoekers worden bediend door de dagbestedinggroep van Zideris. Men kan er terecht voor koffie met gebak, voor de lunch en voor diverse andere lekkernijen. Helaas is ook deze gelegenheid weer gesloten vanwege de lockdown. Beide dierenparkjes (Dragonder en Ruisseveen) zijn wel nog open voor publiek. 

De vrijwilligers van Buitenzorg willen graag aan de slag met het bakken van oliebollen en het maken van salades, die ieder jaar weer gretig aftrek vinden. Het is een broodnodige bron van inkomsten, maar vanwege de lockdown is het nog niet zeker of het oliebollenbakken dit jaar door kan gaan. Voorzitter Van de Weerd is nog met de gemeente in conclaaf. 

OLIEBOLLEN Ook de jaarlijkse verkoop van oliebollen dreigde voor Harmonie Caecilia niet door te gaan. Nelis Drost vertelt: ,,Het was niet toegestaan om de oliebollen op een normale manier af te halen. Dus hebben we een drive-thru bedacht. Mensen kunnen in de auto blijven zitten en na betaling met de pin krijgen ze de lekkernijen aangereikt. Mensen zonder auto kunnen gewoon op de fiets komen. Het is voor de vereniging van groot belang om deze traditie voort te zetten. We bestaan mede door de gemeentesubsidie, dan moeten we wel twee keer per jaar naar buiten treden. Dat hebben we gedaan maar andere concerten gingen niet door. En geen optredens betekent geen inkomsten.”

Men kan met de auto of fiets langs het verenigingsgebouw van Caecilia rijden om de bestelde oliebollen af te halen: Hovystraat, achter de Klaaskaterstraat. Ophalen is alleen mogelijk op oudejaarsdag van 07.00 tot 11.00 uur. Oliebollen met en zonder krenten en saucijzenbroodjes. Allemaal gebakken door Bakker Bos.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie