Afbeelding
112 Heuvelrug.nl

Politie zoekt getuigen na aantreffen overleden man in water

· leestijd 1 minuut Overig

VEENENDAAL De recherche is nog bezig met het onderzoek naar de overleden man die maandag 5 september in het water aan de Raadhuisstraat werd gevonden. Ze komen graag in contact met getuigen die meer kunnen vertellen. 

POOLSE MAN In eerste instantie was de identiteit van de overleden persoon onbekend. Na onderzoek is nu gebleken dat het gaat om een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Veenendaal. De man sliep vaak in het park aan het Coornhertpad en werd een aantal dagen geleden nog gezien.

Het is op dit moment nog onduidelijk hoe het slachtoffer om het leven is gekomen en wanneer. Er is een onderzoek ingesteld in het park waar het slachtoffer regelmatig verbleef. De recherche houdt op dit moment alle scenario’s open en kan bij het onderzoek de hulp van getuigen goed gebruiken.

De man heeft een lengte van 1,79 meter en is 48 jaar oud. Hij droeg een t-shirt met horizontale strepen, een zwarte spijkerbroek en merkloze blauwe sneakers met een witte streep. 

Maandagochtend rond 09.30 uur kwam een melding binnen bij de meldkamer dat er een lichaam in het water van het Valleikanaal aan de Raadhuisstraat lag. Agenten gingen meteen op de melding af en zagen het lichaam in het water. Met behulp van de brandweer is het lichaam uit het water gehaald..

J. G. SANDBRINKSTRAAT/TUINSTRAAT In de avond van donderdag 1 september 2022 is de Poolse man door een getuige en door camerabeelden waargenomen in het centrum van Veenendaal, ter hoogte van o.a. het horecaplein aan de J.G. Sandbrinkstraat/ Tuinstraat. Hij droeg toen een gele boodschappentas met opschrift “DEKAMARKT”. 

Op vrijdagochtend 2 september zag een getuige een gele tas in de berm tussen het Valleikanaal en de Raadhuisstraat staan. Daar is dan niemand bij. De tas is daarna niet meer gezien.

Getuigen kunnen met de politie bellen via het telefoonnummer 0900-8844. Ook is het mogelijk om online tips in te dienen via het tipformulier

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 13 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 15 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 18 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 23 uur geleden