Afbeelding
112 Heuvelrug.nl

Gevonden lichaam is van Poolse man: recherche doet onderzoek

· leestijd 1 minuut Overig

VEENENDAAL Het lichaam dat maandagochtend werd gevonden in het water aan de Raadhuisstraat in Veenendaal is van een 48-jarige Poolse man. Dat heeft de politie dinsdag bekend gemaakt. De recherche is een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen die meer kunnen vertellen.

Bij de meldkamer van de politie kwam maandagochtend rond 09.30 uur een melding binnen dat er een lichaam in het water van het Valleikanaal aan de Raadhuisstraat lag. Agenten gingen meteen op de melding af en zagen het lichaam in het water. Met behulp van de brandweer is het lichaam uit het water gehaald.

IDENTITEIT In eerste instantie was de identiteit van de overleden persoon onbekend. Na onderzoek is nu gebleken dat het gaat om een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Veenendaal. De man sliep vaak in het park aan het Coornhertpad en werd een aantal dagen geleden nog gezien.

ONDERZOEK Het is op dit moment nog onduidelijk hoe het slachtoffer om het leven is gekomen en wanneer. Er is een maandagavond onderzoek ingesteld in het park waar het slachtoffer regelmatig verbleef. De recherche houdt op dit moment alle scenario’s open en kan bij het onderzoek de hulp van getuigen goed gebruiken.

De recherche heeft daarom een aantal vragen: Wanneer heeft u de man voor het laatst gezien? Heeft u iets verdachts gezien of gehoord in het park aan het Coornhertpad? Heeft u iets gezien of gehoord in de omgeving van het water bij de Raadhuisstraat? Heeft u andere informatie wat kan helpen bij het onderzoek?

Mensen die informatie willen doorgeven kunnen contact opnemen met de politie Veenendaal op tel. 0900-8844.

Signalement slachtoffer
- man
- 179 cm
- leeftijd: 48 jaar
- horizontaal gestreept t-shirt
- zwarte spijkerbroek
- merkloze blauwe sneakers met witte streep

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 14 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 16 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 19 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ gisteren