Afbeelding
Opsporing Verzocht

Woningoverval bij vrouw van 84 uit Veenendaal in Opsporing Verzocht: ‘In mijn hart ben ik heel bang’ (video)

13 september 2023 om 08:35 Misdaad Tips van de redactie

VEENENDAAL Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan een gewelddadige woningoverval aan de Fluitersstraat in Veenendaal. De overval vond plaats op 22 maart 2022 bij een toen 84-jarige vrouw. 

Net toen ze naar bed wilde gaan, werd de Veenendaalse in haar woning overrompeld door twee rondstruinende inbrekers. Bovenaan de trap trof ze de eerste man: ,,Ik zei: Ga weg, mijn huis uit. Wat moet je hier? Toen stond er nog eentje, toen was ik heel bang.” De inbrekers namen haar hardhandig de sieraden af die ze droeg, waarna het duo via het balkon vertrok. 

,,Ze weten niet hoe bang ik van binnen ben. Dat goud is weg, dat is wel erg. Maar in mijn hart ben ik heel bang. Ik hoop dat het nog een beetje overgaat”, aldus de vrouw.

Bekijk hier onder het volledige item van Opsporing Verzocht (de tekst gaat onder de video verder):


DNA-SPOOR VAN ÉÉN VERDACHTE

Beide daders hadden donkerkleurige kleding aan en spraken Nederlands. Volgens het slachtoffer droeg de ene grijze handschoenen en had de andere een opvallend bol gezicht. De politie heeft van één van de mannen een DNA-spoor kunnen veiligstellen; dat kan helpen om ook anderhalf jaar na dato deze zaak nog op te lossen met uw tips.

In de omgeving van de woning van mevrouw aan de Fluitersstraat zijn die dinsdag de 22e in elk geval twee verdachten door camera’s vastgelegd. ,,Die zijn helaas niet erg herkenbaar, maar mogelijk zegt hun aanwezigheid daar die avond iemand iets”, aldus de politie.

(de tekst gaat onder de foto verder)


De daders namen deze sieraden mee. - Opsporing Verzocht

DERDE PERSOON

Een derde persoon op diezelfde beelden zou een toevallige passant kunnen zijn met wie de politie heel graag in contact zou komen. ,,Het is echter nog niet uitgesloten dat dit een handlanger van de overvallers betreft. Was u degene die daar liep, heeft u een idee wie die persoon zou kunnen zijn of weet u iets anders over de woningoverval? Geef het alstublieft door aan de politie.”

De politie vraagt: ,,Heeft u een vermoeden over de identiteit van (een van) de overvallers? Neem alstublieft contact op met de politie. Dat kan als u dat liever heeft ook anoniem.” Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070; Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000; of Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34. Een tip doorgeven via dit tipformulier (klik hier) kan ook.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie