Afbeelding
WH Fotografie

Horecagelegenheden aan de Tuinstraat twee weken na vondst explosief weer open

22 februari 2024 om 17:45 Misdaad

VEENENDAAL Burgemeester Gert-Jan Kats heeft, na overleg met de politie en het OM, besloten dat de sluiting van de horecagelegenheden aan de Tuinstraat 21 en 21 A niet wordt verlengd. Dat betekent dat zij op vrijdag 23 februari hun deuren weer mogen openen. De eigenaren van de betreffende horecagelegenheden, SkyFaLL en ’t Gelag, zijn hierover geïnformeerd. 

Eerder deze maand, op 9 februari, werden de horecagelegenheden gesloten. Aanleiding hiervoor was aanvullende informatie die bij de politie was binnengekomen na de vondst van een explosief in de Tuinstraat eerder die week. De openbare orde en veiligheid werden daarmee zodanig aangetast dat er tot sluiting werd overgegaan. Op dit moment is er onvoldoende aanleiding de horecagelegenheden nog langer gesloten te houden. Het politieonderzoek naar de herkomst van het explosief gaat verder. 

Burgemeester Gert-Jan Kats: ,,De impact van een dergelijke sluiting is voor ondernemers groot en hoewel het onderzoek nog loopt, zie ik op dit moment onvoldoende aanleiding de betreffende horecagelegenheden nog langer gesloten te houden. Uiteraard is in samenspraak met de politie een aantal aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen in (de omgeving van) de Tuinstraat om te zorgen dat bewoners en bezoekers er veilig kunnen wonen, werken en uitgaan. Omdat het onderzoek nog loopt kan ik op dit moment niets zeggen over de aard van deze maatregelen.” 

Woensdagavond 7 februari werd er een verdacht pakketje aangetroffen in de Tuinstraat. Direct na de melding van de vondst van het pakketje werd er door de politie groot opgeschaald. Meerdere woningen en omliggende horeca werden ontruimd. Het verdachte pakketje bleek inderdaad een explosief te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het pakketje naar een veilige plek gebracht en gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Omwonenden konden dezelfde avond weer terug naar huis. Op vrijdag 9 februari kwam er aanvullende informatie bij de politie binnen op basis waarvan locoburgemeester Engbert Stroobosscher besloot de horecagelegenheden voor 13 dagen te sluiten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie