De paasattentie (linksboven en rechtsonder) en de presentatie van de selectie van VRC (foto Annemarie Bakker) eerder dit jaar.
De paasattentie (linksboven en rechtsonder) en de presentatie van de selectie van VRC (foto Annemarie Bakker) eerder dit jaar. BDUmedia

De Veensche Businessclub blijft betrokken: ‘Het is moeilijk, dan moet je er voor elkaar zijn’

22 december 2021 om 15:18 Zakelijk

VEENENDAAL De Veensche Businessclub bestaat al bijna vijf jaar. De club met ‘Veensche’ ondernemers ondersteunt financieel voetbalvereniging VRC, maar onderlinge business to business onder de leden is waar het om draait. 

Voorzitter René Pfeiffer is al vanaf de eerste dag betrokken bij de Veensche Businessclub. ,,Er was veel vraag vanuit de leden van VRC om een businessclub op te richten”, vertelt hij. ,,Daarop hebben we een startavond georganiseerd waarin we onze plannen bekend maakten. Er schreven zich op die avond meteen dertig leden in. Dat was een goede start.” 

Inmiddels bestaat de club uit meer dan tachtig ondernemers. ,,Sommigen hebben niet eens heel veel met voetbal”, lacht Pfeiffer. ,,Maar je merkt wel dat de onderlinge band goed is. Uiteraard is het sociale aspect net zo belangrijk als het netwerken.” 

De Veensche Business Club organiseert meerdere activiteiten voor haar leden. ,,We gaan regelmatig op bezoek bij één van onze leden om zijn of haar bedrijf te bekijken. Zulke rondleidingen zijn erg interessant en je merkt dat onze leden er erg veel van opsteken. Natuurlijk hebben we eens per jaar een grote activiteit rondom een wedstrijd van VRC die dan wordt afgesloten met een feest voor alle VRC-leden inclusief een bekende artiest. Maar we doen ook wat zogenaamde ‘fun-activiteiten’. Je kunt dan denken aan zo’n solex-tocht of een bezoek aan een wedstrijd van een club in de eredivisie. Vorig jaar stond er een bezoek aan FC Utrecht op het programma, maar helaas gooide corona toen roet in het eten.”

Het woord is gevallen: corona. De pandemie die de wereld in z’n greep houdt, heeft ook z’n weerslag op de Veensche Business Club. Pfeiffer: ,,Dat maakt het niet leuker en zeker niet makkelijker, maar we hebben wel besloten om onze activiteiten niet om te zetten naar online events. Voor de meeste leden is juist het onderlinge ‘face to face’ contact heel belangrijk en dat valt toch weg als je via een beeldscherm met elkaar contact hebt. Gelukkig merken we dat bijna iedereen het met ons eens is.” 

Wel probeert het bestuur de band met de overige leden te behouden. ,,We hebben met Pasen persoonlijk bij onze leden een cadeautje met begeleidende brief gebracht. We hebben gemerkt dat dit erg veel waardering oogstte. Maar ook nu we een kerstgroet paginagroot laten drukken in deze krant denken we na over de tekst: we wensen namelijk niet alleen onze leden een gezond en succesvol nieuwjaar, maar álle Veenendaalse ondernemers. Iedereen zit in een moeilijk jaar en dan moet je er ook voor elkaar zijn. We voelen ons nauw betrokken bij Veenendaal en zeker zijn ondernemers.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie